39:00
хвилин
Скачай наш додаток
OLEUS - cоздание сайтов для бизнеса

Модні сніданки: боули, віденські вафлі і панкейки

21.07.2021

Каша - їжа наша - вже давно перестала вважатися єдино правильним сніданком. Перелік корисних сніданків поповнили інші страви, які прийшли до нас із різних країн світу. Ви, звичайно, можете сказати, перефразовуючи: «що німцеві добре, то українцю смерть». Але ми пропонуємо вам вивчити ТОП-3, до якого входять популярні сніданки на сьогоднішній день, і зробити усвідомлені висновки.

Боули

Боули спочатку були популярні в інтернеті завдяки своєму яскравому апетитному вигляду. І тільки потім їх розсмакували і стали цінувати за корисність і чудовий смак. З екранів ці модні сніданки перекочували в меню кафе і барів.

В першу чергу слово «боул» визначає не вміст страви, а посуд, у якому вона подається. А подається вона обов'язково в глибокій мисці, схожу на ту, з яких ми звикли їсти борщі і супи. І тільки в другу чергу - це склад: він повинен бути різноманітним, збалансованим і включати повний набір продуктів для одного прийому їжі, свіжих або термічно оброблених (варіння, запікання, тушкування, гриль). При чому порція кожного продукту зовсім невелика.

Перші боули готувалися тільки з рослинних компонентів. Але зараз в блюдо стали додавати і тваринні білки - рибу, морепродукти, м'ясо птиці, яйця, сир, - що зробило склад ще більш збалансованим, різноманітним на смак.

Наприклад, в нашому меню гавайський боул з лососем і рисом включає:

• лосось;

• сир Філадельфія;

• манго;

• авокадо;

• шпинат;

• хіяші вакаме;

• рис;

• імбирно-соєвий соус;

• зелень.

Японський боул з куркою теріяки і рисом складається з:

• курки теріяки;

• омлету тамагоякі;

• ананаса;

• шпинату;

• помідорів чері;

• свіжого дайкона;

• рису;

• соусу світ-чилі;

• соєвого соусу;

• арахісу.

Це повноцінне блюдо, яке наситить організм клітковиною, мікроелементами, білками на весь день. Одним словом, це не тільки корисний і оригінальний сніданок, але і повноцінний обід або вечеря, який легко приготувати вдома.

Культура споживання боула

Культура споживання боула - ціла філософія. Їсти потрібно повільно, ретельно пережовуючи і смакуючи кожен компонент. Перемішувати складові не рекомендується, так вони краще засвояться. Згідно з традицією, кожен продукт повинен зберегти свій природний смак.

Рецептура страви

Рецептура страви відкрита для експериментів, можна імпровізувати та комбінувати інгредієнти за своїм власним бажанням, але кожен рецепт обов'язково включає продукти з різних категорій:

• овочі;

• бобові;

• гриби;

• крупа або паста;

• зелень (багато зелені);

• ягоди;

• горіхи.

Ще до складу входить заправка, наприклад кунжутне масло, винний оцет, соєвий соус, лимонний сік. Пам'ятаємо, що в страві повинні поєднуватися всі смаки: солодкий, солоний, кислий, гострий, гіркий.

Основні переваги боулів

• корисність;

• простота приготування;

• різноманітність рецептів.

Завдяки цим перевагам, а також ситності страви, їх стали споживати не тільки на сніданок, а й на обід і на вечерю. Це відмінний вибір для тих, хто завжди «на ЗОЖі» або тільки хоче долучитися, не побоїмося цього слова, - до прекрасного. Якщо лінь готувати, дуже смачні боули можна замовити у нас. До речі, в «КотоСуші» є й інші цікаві страви на сніданок.

Панкейки

Ще один класний сніданок, який родом з Америки. Заморське назва в перекладі на нашу мову означає не що інше, як «тістечко на сковороді». Чи то млинці, то чи оладки ідеальної круглої форми, пишні і ароматні прекрасні з джемами, сиропами, і в тому числі з простим варенням. Вони досить калорійні, але завдяки особливій рецептурі менш жирні, ніж наша традиційна випічка. Втім, по поживній цінності вони практично однакові.

Рецепти панкейків прості і доступні. На відміну від оладок, які, до речі, в два рази менші за розміром, панкейкі готують на молоці, а не на кефірі. Традиційний рецепт включає:

• молоко;

• кілька яєць;

• вершкове масло;

• цукор;

• борошно;

• розпушувач.

Їх легко приготувати самостійно і це не забере багато часу. Із зазначених інгредієнтів, узятих в потрібній пропорції, замішують густе тісто, яке ложкою викладають на сковороду (щоб панкейки вийшли ідеально рівними, наливати тісто потрібно суворо в центр «млинчика»). Смажать їх на сухій сковороді, бо масло додають в тісто. Подають, складаючи високою стопкою, на великій тарілці, і густо поливають сиропом, маслом або ягідним соусом.

Калорійність складе близько 220-230 ккал на 100 г. І це удар по фігурі. Основну масу калорій дає пшеничне борошно, вершкове масло, цукор. Але ми можемо зробити панкейки дієтичними, замінивши частину інгредієнтів на менш калорійні, наприклад, взявши замість пшеничного борошна вищого гатунку борошно з висівками, цыльнозернове борошно чи перемелені вівсяні пластівці. Цукор можна замінити стевією або іншим натуральним цукрозамінником. Якщо додати поряд з борошном низькокалорійне фруктове або овочеве пюре, знежирений сир, замінити яйця білками, панкейки будуть менш калорійними, але не менш смачними.

Ідеї ​​смачних сніданків, корисних для фігури і здоров'я:

• сирно-бананові панкейки;

• гарбузові панкейкі на кефірі;

• морквяно-гречані панкейкі;

• дієтичні яблучні панкейкі і інші.

Включайте панкейкі в меню сніданку. Тоді ваш організм отримає запас протеїнів і калорій для бадьорого активного дня. Особливо панкейки гарні в меню спортивних дієт.

Бельгійські вафлі

Бельгійські вафлі цілком можуть зайняти наступне місце в ТОПі цікавих ідей для сніданку. Вони смачні, ситні і корисні, швидко втамовують голод, стимулюють діяльність мозку. Це свого роду енергетичний допінг для організму. Єдиний мінус - для приготування цього сніданку вам необхідно придбатити спеціальну вафельницю.

У Бельгії вафлями називають печиво з рідкого тіста. Причому розрізняють два види бельгійських вафель: льєжські і брюссельські. Перші через додавання цукру отримують твердими. Вони частіше круглої або овальної форми. Брюссельські, в свою чергу, - квадратні і м'які, пишні, великого розміру, але все одно нагадують печиво. Їх подають з доповненням у вигляді шоколаду, фруктів, вершків.

На відміну від магазинних вафель, які завжди є на полицях, бельгійські вафлі не мають начинки. У звичайних вафлях начинку готують з кондитерського жиру, який містить велику кількість транс-жирів, які сприяють розвитку діабету, ракових захворювань, зниження швидкості обміну речовин.

Домашні бельгійські вафлі можна подавати з ягодами, джемом, сиром, медом, шоколадом.

Такий сніданок дуже калорійний, але в ньому немає шкідливих інгредієнтів, зате багато корисних речовин:

• кальцій;

• магній;

• залізо;

• фосфор;

• натрій;

• вітаміни B, E, A, C.

Особливо багато міститься вітаміну E - близько 50% від добової норми.

Є дієтичні рецепти. Замість цукру використовуються замінники. Дієтичні бельгійські вафлі в невеликій кількості можна їсти навіть на дієті.

Отже, ми розібралися, які ідеї простих сніданків зараз популярні. Вибирайте, що вам ближче: боули, панкейки або бельгійські вафлі в залежності від ваших смакових вподобань. Від себе радимо звернути пильну увагу на боули. На наш погляд, з усіх перерахованих страв ці класні сніданки найбільш корисні. Якщо хочете, - спробуйте. За смак відповідаємо!

slide
Як правильно та швидко крутити роли в домашніх умовах?
31.10.2021
Популярність японської кухні така велика, що Ваших знайомих, які не куштували її страви, можна перерахувати на пальцях. Самі подумайте, зараз можна зробити один дзвінок, і вже за 40 хвилин чудові роли будуть на Вашому столі. Однак, де було б людство, якби ми не прагнули все помацати і спробувати зробити самостійно? Ось і Ви напевно прийшли сюди, щоб дізнатися, як правильно крутити роли, щоб не залежати від суші-кафе, ресторанів японської кухні та сервісів доставки. Ну давайте спробуємо!
slide
Як приготувати ідеальний рис для ролів?
27.10.2021
Рис для ролів ... Ви можете порахувати це дивним, але саме його японці традиційно вважають головним компонентом страви, а зовсім не червоне м'ясо лосося, ніжний вершковий сир, ікру летючої риби або м'якоть авокадо. Якщо задуматися, в цьому немає нічого дивного. Одне з головних рис японської кухні - це застосування високорівневих інгредієнтів, і якщо вся начинка складається з них, то базою служить саме рис. Якщо начинка - це квітка лотоса, то рис - це гладь ставка, де він росте! Як приготувати рис для ролів? Давайте зараз докладно розповімо!
slide
Що таке макі роли і де їх замовити?
27.10.2021
Хосомакі! Футомакі! Урамакі! Якісуші! Що ?! Думаєте, ми з’їхали з глузду і бурмочемо якусь нісенітницю? Та ні, просто перераховуємо види суші. Запевняємо, всі вони варті докладної розповіді про себе. Тому ми представляємо цей ексклюзивний енциклопедичний матеріал, щоб Ви після його прочитання могли орієнтуватися в світі ролів і суші, як риба в воді. Основний акцент давайте зробимо на найпопулярніший вид блюда - макі роли.