Креветки в панко – традиційна страва японської кухні. Спочатку вона належала до категорії вуличного фастфуду. Такі креветки всюди продавалися торговцями зі спеціальними візками, відомими як Ятаі. У певний момент, завдяки своїм вишуканим смаковим якостям, креветки в панко зробили прорив, і з категорії вуличної їжі перейшли в категорію ресторанної. Тому що креветка і панко, це в японській кухні як парочка - Семен та Одарочка!
Що таке панко? Панко (パ ン 粉) – традиційна суміш для панірування в Японії. Вона складається з крупнозернистої і повітряної крихти сухарів, приправ і прянощів. У порівнянні з традиційним європейським паніруванням, крихта панко виходить більш крупнішою, а її структура – сильніше насичена повітряними бульбашками, в порівнянні з щільною і дрібною крихтою європейського хліба.
Смак хрусткого посипання панко в поєднанні з м'якою текстурою і солодкуватим смаком креветок дав змогу отримати закуску, ідеальну за своїми якостями. Її можна замовити як окрему страву, а можна як доповнення до будь-якої іншої, особливо добре креветки панко поєднуються з салатами в боулах.
Хочете спробувати цю традиційну по всій Японії закуску, яка поєднуватиме в собі м'якість креветки і хрустку легкість панко? Зателефонуйте нам, і вона буде на Вашому столі через 39 хвилин!