39:00
хвилин
Завантажуй наш застосунок
OLEUS - cоздание сайтов для бизнеса

Традиційні японські страви, які потрібно скуштувати!

17.12.2021

Знаєте, у цьому житті є речі, які не можна не скуштувати. І це не про якийсь екстрим, типу стрибків із парашутом. Рекомендуємо починати з чогось простішого. Наприклад, такого, що точно сподобається, не вплине негативно на здоров'я і що можна повторювати постійно. Давайте перерахуємо традиційні японські страви, які дійсно варто спробувати кожному!

Чому саме японська кухня?

Кухня Японії вирізняється серед усіх кухонь світу. Це як райський птах серед горобців, як казковий єдиноріг серед овець, як троянда серед кульбаб!.

Загалом, якщо не пускатися в поезію, то традиційна японська кухня відрізняється від інших своєю самобутністю, вибором продуктів та сервіруванням.

Її основні риси:

  • використання свіжих продуктів найвищої якості;
  • великий вибір морепродуктів;
  • невеликі порції;
  • наголос на естетиці страви.

Така специфічність виникла через епоху ізоляції цієї країни. Японці тривалий час не контактували з іншими народами. Тому в них така відмінна культура і традиції (взяти хоча б сеппуку або як ще кажуть харакірі) і, звичайно, кухня! Перерахуємо її знакові страви.

Роли та суші

Роли та суші знають усі. Якщо раптом чомусь Ви їх не куштували, або коштували, але давно – обов'язково це виправте. Це можна зробити зараз, перейшовши по вкладці «Роли». Ми вважаємо, що страви Японії стали такими популярними саме після того, як роли пройшлися нашою планетою своєю переможною ходою.

Роли - це найпопулярніший різновид суші. А суші – це традиційна страва з рису, приготованого спеціальним чином, та різних видів начинки. Роли та суші відомі настільки давно, що уявити світ без них дуже складно. Але їх популярність довго не розповсюджувалася за межі Країни Вранішнього Сонця. Вони «хайпанули» у 70-х роках минулого століття, коли разом із емігрантами потрапили до США, а там швидко завоювали велику кількість своїх палких прихильників. Запустив цей процес найпопулярніший рол у світі на сьогодні – це ФІЛАДЕЛЬФІЯ. Безумовно, це не традиційна японська страва. Але він стільки зробив для популяризації японської кухні, що про нього не можна не згадати.

Рол Філадельфія отримав свою назву від однойменного м'якого вершкового сиру. Його поєднання з лососем і свіжим огірком настільки сподобалося американцям, що невдовзі вже ніхто не міг зрозуміти, хто першим придумав цей вид ролів. Його творець досі вважається невідомим. А жаль, така людина гідна пам'ятника!

Що ще можна сказати про роли? Вони смачні і набагато корисніші, ніж будь-який фаст-фуд Західних країн, вони ніколи не набридають через безліч варіантів (наприклад, ми пропонуємо більше чотирьох десятків видів ролів), а ще вони універсальні – роли можна їсти вдома і на роботі, на романтичному побаченні та дружній зустрічі. Без ролів традиційна кухня Японії ніколи б не набула такої кількості фанів.

Зауважимо, що у нас доступні роли і в сетах. Сети є наборами, розраховані як на солодку парочку, наприклад, сет Філадельфія S.E.X.Y, так і на велику компанію, наприклад, П'ять Філадельфій, або Цей Ось Сет. Вибір ролів в сетах дозволяє Вам заощадити, а також спробувати одразу кілька варіантів в одному замовлені.

Наступна японська національна страва, про яку ми розповімо, може бути не настільки популярною як суші та роли, але вона точно може ввести Вас у глибокий гастрономічний екстаз!

Сукіякі

Чесно кажучи, ми не винні, що назва цієї страви так звучить! Сукіякі дуже схоже на грузинське «м'ясо в горщечку», тільки горщик застосовується не керамічний, а металевий. Головний компонент сукіякі – це тонко нарізані шматочки яловичини (або тофу у вегетаріанській версії). Можна сказати, що якщо хочете скуштувати цю страву з такою дивною назвою, то звертайтеся до КотоСуші. Але ні. І не тому, що назва не зовсім естетична, і ми не захотіли записувати її в меню, а тому що головна особливість сукіякі – вживається вона безпосередньо в процесі приготування. Страву готують усі учасники трапези, і одразу її їдять.


Тому, якщо хочете спробувати, вчіться готувати самостійно та знайдіть найбільш зручну рецептуру приготування. Можемо сказати, що їсти сукіякі з гостями – це особливе задоволення, що дуже згуртовує будь-який колектив! 

Рамен

Це японська традиційна їжа, що представляє собою бульйон із пшеничною локшиною і різними видами начинки. Але не потрібно називати його простим супом! Тому що, це буде те саме, як картину Леонардо да Вінчі прирівняти до звичайного плаката! Чому?

Давайте роз'яснимо.

За великим рахунком, усі японські національні страви можуть здатися дещо «замороченими». Це завжди велика кількість інгредієнтів, суворе дотримання рецептів, необхідність досягнення не лише смакової, а й зовнішньої відповідності певним параметрам. Тому кухарі, які готують традиційні страви Японії, володіють не лише твердою рукою та пильним оком, а й сталевими… нервами! Саме рамен посідає в меню особливе місце, бо бульйон, яким заливається локшина, готується приблизно 16-20 годин.

В умовах сучасності, це здається лютим марнотратством часу, і, напевно, тільки в КотоСуші ми йдемо на ці жертви, щоб Ви могли насолодитися смаком, який дарують справжні японські традиційні страви.

Що ще розповісти про рамен? Ми готуємо його так само, як його готували і готують на Сході – в боули подається вся начинка, потім у баночці окремо подається бульйон (розігрітий до оптимальної температури в 75 °С), і Ви вже особисто змішуєте бульйон та начинку. Наш рамен можна замовити, коли Ви дійсно зголодніли (через те, що розмір порції складає 630-650гр, з них 250гр бульйон, 100гр м'ясо, 100гр локшина, а решта – це додаткові традиційні компоненти, такі як тамаго, пакчу, шиїтаке). Ця страва чудово підійде для повноцінного обіду.

Якщо Ви хочете скуштувати, яка на смак японська традиційна страва, можете замовляти рамен прямо зараз. У КотоСуші ми пропонуємо його у восьми різних варіантах!

Якіторі та якітон

Одні з найпопулярніших страв у Країні Вранішнього Сонця. Являють собою шашлик на бамбукових шпажках. Якіторі – з курки. Якітон – зі свинини. Так-так, як би далеко не була Японія, а влаштовувати шашлики люблять і там! Готується точно так, як у нас. Обидва види шашлику подаються зазвичай з лимонним соком, з кисло-солодким або гострим соусом. Ви зараз запитаєте, а до чого тут речі, які не можна не спробувати? При тому, що шашлики з друзями мають бути у кожного! І навіть японці з цим здавна згодні - якіторі і якітон вважаються найтрадиційнішою японською стравою, хоч і нічим не відрізняються від улюбленого шашлику.

Хрусткі креветки в паніровці панко

Це ще одна страва, якою може пишатися традиційна японська кухня. Належить до класу легких закусок. Являє собою морські креветки, обсмажені у спеціальній паніровці. Сухарі для цієї паніровки готуються за особливим рецептом - у них видаляється коринка, а сам хліб випікають у спеціальних формах. Тому хлібна крихта виходить великою та насиченою повітряними пухирцями.

М'ясо креветок - ніжне, з незвичайно приємним солодкуватим смаком, що поєднується з хрумкою і повітряною паніровкою, якнайкраще доводить те, що японці знаються на смачній їжі! Окрім креветок панко Ви можете замовити у нас інші традиційні страви японської кухні типу легких закусок, перейшовши на сторінку «Снеки».

Що робити, якщо традиційної японської їжі захотілося прямо зараз?

А нічого особливого робити й не треба. Досить лише написати у КотоСуші. І наш кур'єр на екологічно чистому електротранспорті привезе національні японські страви за вказаною адресою. За 39 хвилин! Усі наші правила Ви можете дізнатися, прочитавши вкладку «Оплата і доставка». А якщо Ви вже ознайомлені, то можна вже й не тягнути кота за... вуса. Традиційні японські страви, які дійсно варто скуштувати всім і кожному, чекають на Вас.

slide
Замовити доставку ролів та суші у Дніпрі
09.04.2024
Доступно, швидко, неймовірно смачно!
slide
Замовити суші та роли Дніпро
21.03.2024
Де ж замовити смачні суші? Однозначно в КОТО ☝🏻 Хвалитись особливо ми не любимо, але ось декілька фактів про нашу доставку суші, які ви повинні знати.
slide
Екзотичні роли у Дніпрі
10.03.2024
Якщо Філадельфія, Каліфорнія, Дракон та інші класичні роли вам вже надоїли і хочеться чогось новенького, то КОТО має для вас дещо особливе. Точніше цілу підбірку екзотичних, авторських ролів. Які ви знайдете лише у нас. (Так, ми не особливо скромні, зате роли круті робимо 🥰)