39:00
хвилин
Завантажуй наш застосунок
OLEUS - cоздание сайтов для бизнеса

Суші та соєвий соус

10.06.2020

Почнемо з того, що соєвий соус існує вже більше 3000 років і його в Японії полюбили ще до того, як суші стали мейнстрімом.

Японці замочували соєві боби з обсмаженою пшеницею, змішували це все з підсоленою водою і вішали на дереві в мішках. те що з них випливало, збирали, фільтрували і розливали в пляшки.

Так так, згодні цей спосіб приготування соєвого соусу досить застарів, майже так само як застаріла пачка соди у вашій шафі, тому сучасні методики виготовлення головного соусу для суші, куди більш привабливі з будь-якої точки зору.

Тепер розібравшись з тим як соєвий соус готувати, продовжимо обговорювати правила, як цей соус вживати.

Соєвий соус для суші

Як стверджує власник мережі суші ресторанів Нобу Матсухіса, а ми погоджуючись з ним несміливо поруч киваємо головою, суші прийнято їсти вмочивши рибу в невеликій кількості соєвого соусу, дуже важливо при цьому, щоб соєвий соус потрапив тільки на рибу і тут вже не має ніякого значення з чим ваші суші, з лососем або креветками, занурюйте тільки рибу і ніколи не пийте соєвий соус в чистому вигляді, ну крім тих випадків якщо ви хочете образити суші шефа, а образливих слів не знаєте. Тоді можна прямо пити з пляшечки :)

Соєвий соус і Роли

Отже перейдемо до наших ролів. Слід сказати, що в Японії не вважається поганим тоном їсти суші і роли руками, це цілком нормальна ситуація коли суші їдять без паличок, так і смачніше і зручніше.

Самі ж роли прийнято вживати вмочивши куточок ролу в малій кількості соєвого соусу, ніколи не топіть рол в соєвому соусі, він може просто розсипатися, а ще вам буде складніше відчути всі смаки суші ролів, якщо ви відтворюючи сцену з титаніка, задієте в головних ролях шматочок ролу або суші.

Деякі суші кухарі радять покласти маленьку порцію васабі на кожен шматочок риби, а потім вмочити рол в соєвому соусі і після цього з задоволенням з'їзти шматочок ролу за один укус. Адже саме тому роли перед подачею нарізають, так як вважається, що кухар приготував начинку в суші ролі так, щоб кожен шматочок розкривав свій смак, якщо його з'їсти повністю за один укус.

Після цього заїжте шматочок ролу, невеликою кількістю імбиру, це дозволить вам очистити всі рецептори в роті і кожен наступний шматочок суші буде знову і знову розкриватися новими фарбами.

Повторюйте цей ритуал рівно стільки разів, скільки ви захочете, а ми в Котосуші обіцяємо доставити Вам суші за 39 хвилин.

slide
Смажені роли: Сучасна класика японської кухні
19.08.2024
Японська кухня давно завоювала серця гурманів усього світу, і смажені роли займають особливе місце в цьому кулінарному царстві. Якщо ви ще не пробували це гастрономічне диво, то ви втрачаєте можливість насолодитися неймовірним смаком і текстурою. Смажені роли — це не тільки смачна, але й надзвичайно цікава страва, яку варто спробувати кожному.
slide
Які види риби використовуються у суші?
23.04.2024
Різноманіття риби, що використовуються для ролів, робить їх унікальними та дозволяє відчути багатство смаків та текстур. В цій статті ми розглянемо найпопулярніші види риби, що використовуються для приготування ролів і суші, та їх особливості.
slide
Замовити доставку ролів та суші у Дніпрі
09.04.2024
Доступно, швидко, неймовірно смачно!