39:00
хвилин
Завантажуй наш застосунок
OLEUS - cоздание сайтов для бизнеса

Скільки можна зберігати суші і роли? 3 причини їсти їх свіжими!

01.04.2021

Скільки можна зберігати суші? Без холодильника рівно рік! Злякалися? Звичайно жарт. Однак у нашій відповіді є частка правди.

Історія виникнення суші починається в VI столітті в Азії, де рибу стали консервувати в рисі. Вона посипалася сіллю і змішувалася з рисом, після чого прибиралася під гніт з каменів. Протягом декількох місяців відбувався процес молочнокислої ферментації, завдяки чому така риба залишалася придатною до вживання протягом року. Але малоймовірно, що в сучасних умовах її візуальні і смакові якості дозволили б їй стати популярною. Знадобилося півтори тисячі років, щоб суші стали такими, якими їх знаємо ми сьогодні. І в питаннях свіжості продуктів все змінилося кардинально.

Чому суші мають бути свіжими?

Скільки можна зберігати готові суші? Чим менше – тим краще. На те є три причини. Кожна з них досить важлива для того, щоб зрозуміти: чим свіжіші суші, тим вони смачніші.

Причина номер раз – рис

Точніше, не сам рис, а його просочення. Кухарі, які роблять справжні роли, добре знають, що саме в правильному приготуванні рису прихована половина успіху. Для ролів використовується дрібнозернистий круглий японський рис, змішаний зі спеціально зробленим соусом, приготованим з рисового оцту, цукру і солі. Біда в тому, що цей соус має ефірну основу, а значить, випаровується з такою швидкістю, що навіть наші лапки не можуть його зупинити. Тому такий ось речитатив:

Роли накрутив –

Соус випарив!

Якщо смак і був,

То уже й загув!

Віршик кострубатий, зате точно відображає стан справ. Не дозволяйте рисовому соусу випаруватися, тоді зможете оцінити всю повноту смаку улюбленої страви.

Причина номер два – риба

Багато що в приготуванні ролів залежить від риби. Пройшли ті середньовічні часи, коли вона місяцями маринувалася в рисі. Тепер, якщо дозволити їй постояти хоча б трохи, смакові рецептори людини можуть прийти в зневіру.

Справа в тому, що свіжий лосось має дуже тонкий смак і аромат. Він пахне морем і морозом, а не рибою. Але варто йому дозволити настоятися – рибний присмак стане таким виразним, що вб'є саму основну ідею страви. Роли і суші не повинні виділяти аромат в'яленої вобли!

Риба відноситься до продуктів, що швидко псуються. Щоб не почалися зміни, при кімнатній температурі вона повинна знаходитися не більше 60 хвилин. Після цього продукт починає втрачати яскравий колір, блиск і пружність.

Причина номер три – мікс смаків

Досі бажаєте знати, скільки можна зберігати суші без холодильника? А пам'ятаєте фразу, що стала візитною карткою агента 007? «Змішати, але не збовтувати» (Shaken not stirred)! Те, що говорив містер Джеймс Бонд, повною мірою відноситься до ролів. Найчастіше їх начинка складається з декількох інгредієнтів з абсолютно різною консистенцією і смаковими якостями. М'який вершковий сир відтіняється лососем і свіжим, хрумким огірком (як в ролі ФІЛАДЕЛЬФІЯ), м'який сурімі – смаком насіння кунжуту (як в одному з видів ролу КАЛІФОРНІЯ), ананас – філе сибаса (як в ролі МІЯГІ). Якщо змішати їх і дозволити поспілкуватися один з одним довше і ближче (так-так, нехай постоять пару-трійку годин на столі), то замість яскравих, окремих смаків кожного шматочка ролу можна отримати щось схоже на огірково-рибну суміш. Не треба так!

Як ми кожного разу виграємо битву за свіжість

Віддамо належне нашим постачальникам – завдяки їх вивіреній логістиці та досвіду, на кухню КотоСуші всі необхідні для чарівництва інгредієнти надходять в ідеальному стані. Далі ми робимо все для того, щоб роли з цих інгредієнтів потрапляли до Вашого столу такими, якими вони і повинні бути. Навіть трохи краще.

Процес приготування

Високі технології і ніякого чар – найскладніший рол ми готуємо за 15 хвилин. І не говоримо, що у нас лапки. Таких показників вдалося досягти завдяки використанню суші-роботів і IT-систем (можете докладніше про них дізнатися з матеріалу Суші і Машини для ролів), а також вузької спеціалізації кожного нашого кухаря. Коли всі роблять те, що вміють найкраще, то виходить правильно і швидко.

Процес доставки

Знаєте, як швидко ми здійснюємо доставку? Від вашого дзвінка в КотоСуші, до дзвінка кур'єра в ваші двері проходить менше 40 хвилин (якщо бути точними, то 39). Це досягається завдяки використанню електротранспорту і впровадженням тих самих IT-систем. А знаєте, навіщо так швидко? Така швидкість дозволяє нашим ролам зберігати той самий смак, який мають роли в японських ресторанах. Коли наші роли потрапляють на ваш стіл, то рис повинен бути злегка теплим, водорості норі еластичними, а лосось – пружним, блискучим і яскравим. І ніяк інакше!

А тепер подумайте, що Ви отримуєте в тих сервісах доставки їжі, де кур'єр везе багато замовлень в різні райони міста на своєму автомобілі?

Так скільки можна зберігати суші і роли?

Якщо в силу форс-мажорних обставин так вийшло, що роли не доїлиі, то 12 годин при температурі від +2° С до +6° – ось скільки можна зберігати суші і роли в холодильнику.  Це максимальний термін. Далі говорити про якісь смакові якості буде просто безглуздо.

Основний посил, який ми хотіли б донести – не треба їх зберігати. Котосуші для того і працюють, щоб доставляти Вам свіжі суші і роли, як тільки вони знадобилися. Роли треба з'їдати моментально, і не думати про їх зберіганні! Добре зберігається нехай картопля в погребі! А на питання, скільки днів можна зберігати суші, ми наступного разу можемо і подряпати. Вже не сердіться – хіба даремно наші кухарі вкладалися в 15 хвилин, а кур'єр мчав, притиснувши вушка і розсікаючи простір до Вашого будинку! Мур-р-р-Р?!

slide
Які види риби використовуються у суші?
23.04.2024
Різноманіття риби, що використовуються для ролів, робить їх унікальними та дозволяє відчути багатство смаків та текстур. В цій статті ми розглянемо найпопулярніші види риби, що використовуються для приготування ролів і суші, та їх особливості.
slide
Замовити доставку ролів та суші у Дніпрі
09.04.2024
Доступно, швидко, неймовірно смачно!
slide
Замовити суші та роли Дніпро
21.03.2024
Де ж замовити смачні суші? Однозначно в КОТО ☝🏻 Хвалитись особливо ми не любимо, але ось декілька фактів про нашу доставку суші, які ви повинні знати.