Кожен Суші шеф, має в своєму арсеналі три цих рецепта:
1 Соус для заправки рису для суші
2 Правильний соус для маринаду імбиру
3 І ідеальний соус Унагі для ролів від шефа
Варіацій приготування Унаги соусу досить багато.
А ми розповімо Вам як приготувати цей традиційно Японський соус для ролів в домашніх умовах.
Отже, щоб приготувати справжній, тягучий і такий ароматний «Унагі соус» нам потрібно:
1 соєвий соус
2 «мирин»
3 трохи хондаші або рибного бульйону
5 саке.
Давайте спочатку з'ясуємо:
що таке «Мирин» - це вид Японського вина на основі рису, на відміну від Сяке, мирин менш міцний і використовується тільки в кулінарії.
Його солодкий післясмак ідеально цьому сприяє.
Де купити Мирин? Він продається в багатьох великих супермаркетах а так же азіатських лавочках.
Хондаші - це такі гранули з дуже сильним ароматом риби.
По факту це висушений рибний бульйон.
Якщо раптом ви не змогли знайти подібного продукту в продажу. Можна замінити його бично рибним бульйоном. Головне, щоб бульйон був «міцним» - його достатньо і двох ложок на порцію Унаги.
Рецепт - Унаги соусу:
Змішайте в таких пропорціях основні інгредієнти:
2 соєвого соусу
1 порція сяке
1 порція Міріна
дві щіпки хондаші або 2 ложки рибного бульйону
Головний секрет Унаги соусу, це терпіння.
Помістіть всі інгредієнти в каструлю, бажано з подвійним дном і помішуючи на дуже повільному вогні, варіть до загустіння. Час приготування такого соусу, становить до 2-х годин.
Яким повинен бути унаги соус?
Спробуйте наш рол «Філадельфія з тигровими креветками», який ми поливаємо Унаги.
Це допоможе Вам розібратися з тонкощами