39:00
хвилин
Завантажуй наш застосунок
OLEUS - cоздание сайтов для бизнеса

Правила зберігання суші

29.03.2022

Серед любителів доставки суші додому, часто з'являється питання – а скільки і як правильно зберігати суші? Які умови зберігання цієї Японської страви? Та й загалом - як впливає на смак розміщення суші в холодильнику.

Спробуємо відповісти на всі ці питання в нашому блозі.

Чому існують «Магазини» суші, де роли зберігаються весь день?

Справді, існують певні ресторани, які реалізують вже заздалегідь приготовлену продукцію. Ми не засуджуємо подібний вид бізнесу, але виключаємо подібні практики у нас на КОТО-Суші, тому що продаж «скручених заздалегідь» ролів знижує їх смакові якості до мінімуму, а активні хімічні процеси в ролах призводять до підвищеного ризику алергії або в окремих випадках навіть отруєння.

Давайте розберемося, як впливає на смак «зберігання суші»?

У Японії досі вважається, що дівчата не повинні готувати суші. Причина дуже банальна – температура рук жінок на два градуси вища, ніж у чоловіків. Тому великий ризик псування смаку.  

На практиці навіть якщо різниця смаку від температури рук є, то вона мінімальна і ми її не помічаємо.  А ось переохолодження або перегрів ролів значно впливають на смак.

Вплив холоду на смак ролів

Ідеальна температура подачі суші 23-25 ​​градусів. Ця температура дозволяє повністю розкритися всім ароматам і смакам, які зосереджені в цьому творі кулінарного мистецтва. Саме така температура «видачі» кухарем, готової страви. Тому ми рекомендуємо з’їсти  відразу після доставки кур'єром, не відкладаючи «на потім»
 

Що буде, якщо покласти суші у холодне місце?

По-перше, через охолодження рис для суші стане більш жорстким і втратить практично весь аромат.  До слова, також від втрати смаку постраждают і інши игредіенти: риба, сир і навіть овочі після охолодження будуть просто несмачними. З іншого боку, дія холоду згубно позначається на ніжності продукту. Буквально через пів години після того, як ви помістите суші в холодильник, лосось і рис обвітряться і потьмяніють, отримавши абсолютно непривабливий вигляд.

Нагрівати суші теж не можна

Нагрів будь-якої страви, так чи інакше, згубно позначається на її смаку. При нагріванні продукт втрачає вологу, а його волокна руйнуються через різку зміну температури. Тобто страва буквально розпадається на молекулярному рівні, втрачаючи смак і зовнішній вигляд. З ролами така ж історія - після нагрівання заправка для суші рису випарується, залишивши в результаті безсмачний розсипчастий рис, який буде розпадатися при найменшому «чипанні», тому суші будуть не просто обвітрені, але ще й без аромату, властивому справжнім ролам.

Як довго можна зберігати роли зі свіжою рибою?

По-перше, ми не рекомендуємо замовляти суші «із запасом»,  замовте з розрахунку 250-300 грам на одну персону, повірте, замовивши правильно приготовлені суші, ви точно на 100% залишитеся ситими! Але якщо так сталося, що ви переоцінили свої сили, то запакуйте суші назад у коробочку «КОТО» і зберігайте при кімнатній температурі, але не більше однієї години. 

slide
Які види риби використовуються у суші?
23.04.2024
Різноманіття риби, що використовуються для ролів, робить їх унікальними та дозволяє відчути багатство смаків та текстур. В цій статті ми розглянемо найпопулярніші види риби, що використовуються для приготування ролів і суші, та їх особливості.
slide
Замовити доставку ролів та суші у Дніпрі
09.04.2024
Доступно, швидко, неймовірно смачно!
slide
Замовити суші та роли Дніпро
21.03.2024
Де ж замовити смачні суші? Однозначно в КОТО ☝🏻 Хвалитись особливо ми не любимо, але ось декілька фактів про нашу доставку суші, які ви повинні знати.