Каша - їжа наша - вже давно перестала вважатися єдино правильним сніданком. Перелік корисних сніданків поповнили інші страви, які прийшли до нас із різних країн світу. Ви, звичайно, можете сказати, перефразовуючи: «що німцеві добре, то українцю смерть». Але ми пропонуємо вам вивчити ТОП-3, до якого входять популярні сніданки на сьогоднішній день, і зробити усвідомлені висновки.
Боули
Боули спочатку були популярні в інтернеті завдяки своєму яскравому апетитному вигляду. І тільки потім їх розсмакували і стали цінувати за корисність і чудовий смак. З екранів ці модні сніданки перекочували в меню кафе і барів.
В першу чергу слово «боул» визначає не вміст страви, а посуд, у якому вона подається. А подається вона обов'язково в глибокій мисці, схожу на ту, з яких ми звикли їсти борщі і супи. І тільки в другу чергу - це склад: він повинен бути різноманітним, збалансованим і включати повний набір продуктів для одного прийому їжі, свіжих або термічно оброблених (варіння, запікання, тушкування, гриль). При чому порція кожного продукту зовсім невелика.
Перші боули готувалися тільки з рослинних компонентів. Але зараз в блюдо стали додавати і тваринні білки - рибу, морепродукти, м'ясо птиці, яйця, сир, - що зробило склад ще більш збалансованим, різноманітним на смак.
Японський боул з куркою теріяки і рисом складається з:
• курки теріяки;
• омлету тамагоякі;
• ананаса;
• шпинату;
• помідорів чері;
• свіжого дайкона;
• рису;
• соусу світ-чилі;
• соєвого соусу;
• арахісу.
Це повноцінне блюдо, яке наситить організм клітковиною, мікроелементами, білками на весь день. Одним словом, це не тільки корисний і оригінальний сніданок, але і повноцінний обід або вечеря, який легко приготувати вдома.
Культура споживання боула
Культура споживання боула - ціла філософія. Їсти потрібно повільно, ретельно пережовуючи і смакуючи кожен компонент. Перемішувати складові не рекомендується, так вони краще засвояться. Згідно з традицією, кожен продукт повинен зберегти свій природний смак.
Рецептура страви
Рецептура страви відкрита для експериментів, можна імпровізувати та комбінувати інгредієнти за своїм власним бажанням, але кожен рецепт обов'язково включає продукти з різних категорій:
• овочі;
• бобові;
• гриби;
• крупа або паста;
• зелень (багато зелені);
• ягоди;
• горіхи.
Ще до складу входить заправка, наприклад кунжутне масло, винний оцет, соєвий соус, лимонний сік. Пам'ятаємо, що в страві повинні поєднуватися всі смаки: солодкий, солоний, кислий, гострий, гіркий.
Основні переваги боулів
• корисність;
• простота приготування;
• різноманітність рецептів.
Завдяки цим перевагам, а також ситності страви, їх стали споживати не тільки на сніданок, а й на обід і на вечерю. Це відмінний вибір для тих, хто завжди «на ЗОЖі» або тільки хоче долучитися, не побоїмося цього слова, - до прекрасного. Якщо лінь готувати, дуже смачні боули можна замовити у нас. До речі, в «КотоСуші» є й інші цікаві страви на сніданок.
Японська кухня давно завоювала серця гурманів усього світу, і смажені роли займають особливе місце в цьому кулінарному царстві. Якщо ви ще не пробували це гастрономічне диво, то ви втрачаєте можливість насолодитися неймовірним смаком і текстурою. Смажені роли — це не тільки смачна, але й надзвичайно цікава страва, яку варто спробувати кожному.
Різноманіття риби, що використовуються для ролів, робить їх унікальними та дозволяє відчути багатство смаків та текстур. В цій статті ми розглянемо найпопулярніші види риби, що використовуються для приготування ролів і суші, та їх особливості.