Під час розробки концепту "КотоСуші", ми визначили для себе ключову цінність - це незмінно високу якість всіх страв. Це рішення спричинило за собою справжній мозковий штурм, ми буквально цілодобово обговорювали, як же зробити так, щоб якість наших суші і боулів, ставало тільки краще з часом. Рішення запропонував наш співробітник, який недавно гостював у батьків в Кореї.
Наш шеф кухар запропонував нам звернути увагу на роботів Японської фірми "Suzumo" - ці роботи дозволяють готувати рис ідеальної якості незалежно від від будь-яких факторів і нарізати ідеальні шматочки ролів, абсолютно без людського втручання, зі швидкістю 900 ролів на годину.
Ми розуміли, що ніколи не відмовимося від людської праці в скрутці самих ролів. Тому прийшли до рішення що 55% від всіх операцій на кухні буде виконувати техніка, а 45% найтонших робіт, команда професійних кухарів сушистів.
Справа залишалася за тим, щоб зрозуміти, як же нам придбати цих роботів в умовах закритих кордонів України і Японії, ми провели масу переговорів з менеджерами компанії "Тайріку" - містером Агата і паном Тадаші.
Зрештою нам вдалося їх переконати продати нам цих чудових роботів, хоча за правилами компанії "Сузуму Моторс" продаж подібного обладнання в Україну не здійснюється і наша покупка була першою для цієї компанії в нашу країну.
Доставка зайняла більш ніж 2 місяці, роботи доставлялися на двох літаках, один перевіз нам їх з Токіо в Баку, а з Баку (Азербайджан) літак марки Антонова, доставив нам їх до Києва.
Не будемо обтяжувати Вас розповідями про нашу митницю і дороги з Києва, але через 73 дні, роботи стояли на нашій першій кухні і наочно демонстрували, наскільки Японія крута IT країна.