39:00
хвилин
Завантажуй наш застосунок
OLEUS - cоздание сайтов для бизнеса

Яка риба доречна для приготування суші та ролів?

16.02.2022

Друзі, ми презентуємо свій найповніший матеріал, присвячений такому чудовому продукту як риба! Справа в тому, що цей продукт у тому чи іншому вигляді входить до більшості ролів. Він забезпечує їм належні смакові якості, і багато в чому саме від того, яка риба використовується в суші, залежить, сподобаються вони вам чи ні.

Ми розглянемо види риб, що використовуються під час приготування ролів, розповімо про те, яку обробку проходить риба перед тим, як стати компонентом начинки, і нарешті, звідки беруть рибу в КотоСуші.

Про видовий склад риб, що використовуються в ролах

"Яка риба в сушах?" Коли ми почули це питання у діалозі, то пошкодували, що взагалі можемо чути. Тому що виступаємо за інтелігентність та грамотну мову. Але як би там не було, відповімо на нього у подробицях.

 Перші роли були створені в Японії. Вони вважаються стравою національної кухні. Для тих, хто забув географію, підкажемо, що Японія знаходиться в Тихому океані на схід від Японського моря і займає територію від Охотського моря на півночі до Східно-Китайського моря на півдні. За підрахунками влади цієї країни, її територія складається з 6852 островів, оточених водою. Як думаєте, який продукт в їхньому меню займає одне з лідируючих місць? Відповісти нескладно – це риба! Давайте розберемося, який лосось використовується в суші та яка риба взагалі підходить для ролів.

 Лососеві породи

Яка риба потрібна для суші? Зазвичай у них використовується так звана «червона риба», до якої в повсякденному мовленні належить більшість представників сімейства лососевих*. Найпопулярніша червона риба для суші – це форель та лосось (збиральні назви кількох різних видів).

 * Лососеві мешкають в Атлантичному та Тихому океанах, а також у прісних водах Північної півкулі. М'ясо всіх лососевих гарне на смак. Більшість із них стали об'єктами промислу та риборозведення.

 Ось ті види, які можуть використовуватися.

 

  1. Форель. Форель для суші підходить ідеально. Вона успішно розводиться штучно, зокрема й в Україні. У нашій країні зазвичай відтворюють райдужну форель (мікіжу). Її м'ясо містить 18 незамінних для людини амінокислот, а також значну кількість жирних поліненасичених кислот. Наявність у регіонах повносистемних форелевих господарств дозволяє нам доставляти на кухню не перезаморожену як крижана брила, а охолоджену свіжу рибу. Таку легко ідентифікувати за слабким запахом, який нагадує запах морських водоростей, озону, свіжого огірка, але ніяк не риби.
  2. Сьомга (Атлантичний лосось). Сьомга для суші вважається найціннішим промисловим видом серед усіх лососів. Але завдяки тому, що цю рибу все частіше розводять, вона все більше починає потрапляти в меню суші-ресторанів. Також наша країна є одним із основних ринків збуту для знаменитої норвезької сьомги. Скрупульозний контроль норвежців за якістю продукції дозволяє задовольняти найсуворіші вимоги наших найкращих кухарів.
  3. Сталевий лосось. Дуже схожий на райдужну форель. Досягає довжини 60 – 80 см і ваги 2 – 5 кг. У 70-90-х роках успішно розводився на Експериментальному кефальовому заводі (ЕКЗ) в Одеській області. Сьогодні також починає зустрічатись у постачальників червоної риби.

 

Яку рибу додають у суші крім лососевих?

Яка риба використовується в суші, крім лосося? Конкуренцію рибі з сімейства лососьових за місце у ролах складають вугор та тунець. Вони вважаються не менш якісним делікатесним продуктом.

 

  1. Вугор – морський мешканець, що на вигляд більше нагадує змію. У нього жирне та щільне біле м'ясо, трохи солодкувате на смак, яке можна порівняти з осетром чи сомом. У ньому міститься велика кількість корисних жирних кислот та білків. У Японії вважають, що ніщо не може так наповнити організм людини силою та енергією, як м'ясо вугра. День у традиційному японському календарі, коли їдять вугрів, називається Днем Бика.
  2. Тунець - морська хижа риба з сімейства скумбрієвих. Її м'ясо вважається делікатесом. Має щільну м'язову структуру бежево-рожевого кольору. Ця риба для ролів є цінним джерелом білка (~18-20%). У ній майже немає жиру (~0,5%) та холестерину. Вартість тунця дуже висока, тому використовувати його ми стали пізніше, ніж перераховані види. Доступніше він став тому, що цю рибу дедалі більше вирощують і відгодовують у штучних умовах.

 

Приготування риби для ролів та суші

 Риба для суші – вона сира чи солона? Це питання хвилює багатьох. У Японії дуже часто для приготування ролів використовується сира риба. В Україні вимоги до підприємств комунального харчування регламентовані дуже жорстко. Поїдання сирої риби веде до певних ризиків, насамперед – це гельмінтози та бактеріальні інфекції. Відповідно до 20 статті Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпеки та якості харчових продуктів», оператор ринку повністю відповідає за виконання вимог законодавства про безпеку та якість харчових продуктів. Тому вся риба, яка використовується у ролах КотоСуші, проходить спеціальну обробку. Із якої риби роблять суші на нашій кухні? Найчастіше ми використовуємо слабосолону і мариновану (лосось і тунець), або копчену (вугор) рибу.

Якщо Ви збираєтеся спробувати зробити роли самостійно, і шукаєте інформацію про те, яку рибу можна використовувати для суші, то наша порада - для початку не намагайтеся експериментувати і не переривайте тонни матеріалу про те, з якої риби роблять суші. Візьміть будь-яку слабосолону червону рибу в найближчому супермаркеті. Тільки перевірте, щоб вона була свіжою. Цього цілком вистачить для того, щоб отримати певний досвід у сфері приготування страв японської кухні та заодно приємно здивувати своїх гостей.

Яку рибу використовуємо ми?

 Настав час відповідати і нам про те, яку рибу використовують для суші в КотоСуші (вибачте за каламбур). Про нюанси приготування можна дізнатись із попередніх матеріалів:

Тут ми просто наведемо короткий лікнеп. У КотоСуші використовують охолоджену червону рибу штучного розведення або рибу від перевірених постачальників.

«У КотоСуші, перш ніж приготувати Вашу улюблену «філадельфію», укладаються контракти на постачання лосося з ключовими продавцями, які мають право ввозити червону рибу в Україну, так і реалізовувати її».

Саме тому, якщо Ви вирішите замовити роли в КотоСуші, то будете повністю здивовані їх бездоганним смаком. А ще Ви здивуєтеся доставці, швидкість якої складає 39 хвилин!

Сподіваємось, ми змогли відповісти на питання, яку рибу використовують для ролів. А тепер, коли Ви знаєте відповідь, то можете із задоволенням насолодитися тими стравами кухні Країни Висхідного Сонця, які з величезним коханням були приготовлені нашими руками спеціально для Вас!

slide
Які види риби використовуються у суші?
23.04.2024
Різноманіття риби, що використовуються для ролів, робить їх унікальними та дозволяє відчути багатство смаків та текстур. В цій статті ми розглянемо найпопулярніші види риби, що використовуються для приготування ролів і суші, та їх особливості.
slide
Замовити доставку ролів та суші у Дніпрі
09.04.2024
Доступно, швидко, неймовірно смачно!
slide
Замовити суші та роли Дніпро
21.03.2024
Де ж замовити смачні суші? Однозначно в КОТО ☝🏻 Хвалитись особливо ми не любимо, але ось декілька фактів про нашу доставку суші, які ви повинні знати.