39:00
хвилин
Завантажуй наш застосунок
OLEUS - cоздание сайтов для бизнеса

Як приготувати ідеальний рис для ролів?

26.10.2021

Рис для ролів ... Ви можете порахувати це дивним, але саме його японці традиційно вважають головним компонентом страви, а зовсім не червоне м'ясо лосося, ніжний вершковий сир, ікру летючої риби або м'якоть авокадо. Якщо задуматися, в цьому немає нічого дивного. Одне з головних рис японської кухні - це застосування високорівневих інгредієнтів, і якщо вся начинка складається з них, то базою служить саме рис. Якщо начинка - це квітка лотоса, то рис - це гладь ставка, де він росте! Як приготувати рис для ролів? Давайте зараз докладно розповімо!

Про рис і дівчину з лисячим хвостом

Про важливість рису можна зрозуміти з того, що в Японії у нього є своє власне божество, а точніше богиня, на ім'я Інарі. Більшість вчених сходяться на тому, що ім'я Інарі утворено від слова іненарі (яп. 稲 成 り «зростаючий рис»). Саме їй присвячені 32 000 синтоїстських храмів країни висхідного сонця, а японські мега-корпорації шанують Інарі як покровительку, встановлюючи її святилища на дахах своїх штаб-квартир хмарочосів.

Як виглядає Інарі? О-о-о-о ... шанувальники аніме стрепенуться ... Жіноче втілення Інарі - це миловидна дівчина верхи на білій лисиці, іноді і сама з лисячим хвостом. Така ... з великими очима і з витонченою фігуркою. І саме вона є покровителькою рису. Тепер Ви розумієте, що погано приготувати рис для ролів - це значить образити одне з наймогутніших божеств Японії, та ще й красиву дівчину з хвостом. Не треба так!!!

Як приготувати рис для ролів?

Як варити рис для ролів? Якщо не хочете, щоб богиня на білій лисиці обурювалася, тоді можете послухати нас. Ми з нею в хороших відносинах. Перш, ніж в КотоСуші добре влаштувалися роботи-рисовари *, ми самі чимало днів і ночей провели за плитою, і тому в точності знаємо, як зробити рис для ролів в домашніх умовах, в умовах ресторанної кухні, і навіть взагалі без умов!

* А вони дійсно у нас працюють, про це можете почитати в матеріалах «Роботи на кухні ???» і «Довгий шлях з Японії».

Етап №1 - вибрати правильний сорт!

Який рис потрібен для ролів? Традиційний сорт рису для суші називається хакумай. Це короткозерний білий рис круглої форми, який містить велику кількість клейковини. Саме його використовують в Країні Вранішнього Сонця, коли хочуть приготувати суші. Також використовується рис для ролів сортів "Фушігон", "Урітімарі", "Гіншарі". Але варто сказати, що в наших магазинах також можна знайти звичайний рис, відповідний для цього блюда. Отже, увага! Який рис вибрати для ролів?

Це повинен бути:

  • круглозерний;
  • непропаренний;
  • екстра-класу.

Шліфований чи ні - без різниці. Є невелика хитрість, яка допомагає на місці визначити за зовнішнім виглядом той рис для ролів, який саме Вам потрібен, а також заощадити кошти. Цей спосіб підходить студентам, а також тим, хто вперше збирається самостійно зробити роли. Ви знаходите в найближчому супермаркеті спеціальний рис для суші (він може бути досить дорогим), запам'ятовуєте форму, колір і розмір зерняток, і шукайте максимально схожий типаж серед звичайного рису. Відшукали, який краще рис для ролів? Можна переходити до другого етапу!

Етап №2 - приготування!

Якщо Ви знайшли той самий рис для ролів, вважайте, що півсправи зроблено. Залишилося його правильно приготувати. Приготування рису для суші та ролів не займає багато часу, але має бути настільки ж вивіреним, як приготування до романтичного побачення, на якому все буде добре.

Як правильно варити рис для ролів? Перед тим, як приступити до варіння, рис необхідно промити в холодній воді. Скільки промивати? Зазвичай 5-7 разів вистачає, основний критерій - вода, в якій знаходиться рис, повинна стати прозорою. Далі руш варити!

Рис для ролів слід відварювати в неглибокій каструлі з товстим дном, в співвідношенні рису і води один до півтора. Само собою, кришка каструлі повинна бути при цьому закрита, інакше води не вистачить. Варити необхідно на невеликому вогні, не перемішувати, не додавати ніяких приправ. Після того, як рис покипить 15 хвилин, його прибирають з вогню і дають ще 15 хвилин постояти під кришкою. В результаті всіх маніпуляцій у вас повинен вийти ... Та-да-а-ам! Відварений рис! Трохи клейкий, але при цьому з окремих рисинок, несолоний. Вельми банальний на вигляд.

Етап №3 - секретний інгредієнт

Те, що у вас вийшло на даному етапі - це не той смачний рис для ролів, який потрібен, а напівфабрикат. Якщо спробувати зробити з цього рису роли, то вони будуть занадто розсипчастими, а на смак не дуже смачні. Для суші-рису потрібна спеціальна заправка. Про неї ми детально розповідали в матеріалі «Як приготувати заправку для суші самостійно?». Тут також наведемо рецептуру.

На 1 кг готового рису Вам потрібно:

  • рисовий оцет 200гр;
  • 45гр. звичайної кухонної солі;
  • 150гр. цукру;
  • 50гр. рисового вина;
  • 10гр. листа Комбу (Комбу - їстівна ламінарієва водорість);
  • 10гр. цедри лимона.

Оцет розігрівається так, щоб був гарячим, але не закипав, в ньому розчиняються сіль і цукор, додається вино і інші інгредієнти.

Ця заправка для рису для ролів настоюється близько години (водорості і цедру потім необхідно видалити, їх функція - надати смак), і на наступному етапі додається в ще гарячий рис.

Етап №4 –возз’єднання

Іноді ми чуємо таке питання - як варити рис для ролів з рисовим оцтом? Нічого більше варити не треба !!! Потрібно зробити так, щоб відварений рис і заправка з'єдналися в екстазі, і стали єдиним цілим, але без критичного підвищення температури! Для цього рис викладається на форму (це може бути піднос, або велика плоска тарілка), і ретельно заливається заправкою. Намагайтеся зробити так, щоб вона обгорнула кожне зернятко. Після цього вашому шедевру необхідно трішки допомогти, для чого дерев'яною лопаткою акуратними рухами треба «скопати» рис. Якщо все вийшло, і кожна мікрокрапля заправки знайшла своє рисове зернятко, то можете вважати себе крутим кухарем.

Рис для ролів вдома зробити можна. Можна зробити і круті роли. Але правильно зварений і просочений рис виходить далеко не у всіх, а правильні роли - у небагатьох. Навіть досвідчені кухарі іноді допускають помилки. В цьому випадку дуже смачний ролл може розсипатися на окремі рисинки при спробі взяти його паличками, або навпаки, заклеїти рот так, що дегустатор вже не відчує все багатство начинки.

Як роблять рис в КотоСуші?

Рецепт рису для ролів досить простий. Але біда в тому, що навіть невеликі зміни в техніці приготування (додали трохи менше, або трохи більше води, перетримали або недотримали на вогні, переборщили або недолили заправки) дуже сильно на нього впливають. Варто недогледіти, як основний матеріал для створення чудових ролів буде зіпсований, а роли з ним вже не будуть чудовими.

Ми пізнали науку про те, як готувати рис для ролів, трохи більше, ніж повністю, але не могли ризикувати кожного разу під час приготування. Тому, як уже згадували, на нашій кухні приготуванням рису займаються роботи. Це дозволяє кожен раз отримувати ідеальний рис в найкоротші терміни і організувати доставку найсмачніших ролів до Вашої двері за 40 хвилин.

Тому, якщо Ви вирішили приготувати роли самостійно, спочатку спробуйте наші. Це допоможе зрозуміти мету, до якої варто прагнути, дорогі друзі!

slide
Які види риби використовуються у суші?
23.04.2024
Різноманіття риби, що використовуються для ролів, робить їх унікальними та дозволяє відчути багатство смаків та текстур. В цій статті ми розглянемо найпопулярніші види риби, що використовуються для приготування ролів і суші, та їх особливості.
slide
Замовити доставку ролів та суші у Дніпрі
09.04.2024
Доступно, швидко, неймовірно смачно!
slide
Замовити суші та роли Дніпро
21.03.2024
Де ж замовити смачні суші? Однозначно в КОТО ☝🏻 Хвалитись особливо ми не любимо, але ось декілька фактів про нашу доставку суші, які ви повинні знати.