39:00
хвилин
Завантажуй наш застосунок
OLEUS - cоздание сайтов для бизнеса

Бюджетні начинки для ролів: ТОП-10 недорогих рецептів

25.07.2022

Готувати суші та роли дома – задоволення не з дешевих. Потрібно знайти червону рибу, креветки або вугра, купити рис, норі, авокадо, сир «філадельфія», а ще потрібна циновка, рисовий оцет та справжній соєвий соус. Якщо підрахувати, то собівартість домашніх ролів вийде вдвічі вище, ніж будь-яка доставка суші в Дніпрі. Як бути?

Ну, один із варіантів – замовити суші у КотоСуші. Це швидко, смачно, недорого. Однак якщо ви вирішили освоїти новий напрямок у кулінарії або просто поекспериментувати на кухні, але не готові розщедритися на дорогі інгредієнти, ця стаття для вас. Сьогодні ми розповімо про найсмачніші та найдешевші начинки для ролів. Оформимо матеріал у вигляді «ТОП-10 рецептів» для зручності та простоти сприйняття.

Пісні суші із зеленим огірком та болгарським перцем

Ви, напевно, чули, що існують веганські роли, в яких немає ні риби, ні ікри, ні сиру. Їх називають пісними ролами, оскільки калорійність у 100 грамах готової страви – лише 110 ккал.

Що знадобиться:

  1. По одній склянці рису та води, щоб приготувати основу. Для заправки також знадобиться рисовий оцет, але його можна замінити на звичайний, 9%.
  2. Основа начинки – свіжі огірки (2 шт.) та червоний болгарський перець (1 шт.)
  3. Як соус – майонез. Не забуваємо про норі.

Як видно, це бюджетна начинка для суші в домашніх умовах. Як готувати? Як класичні роли. Про це ми докладно писали у статті «Як правильно та швидко крутити роли в домашніх умовах?»

Рис приготувати та заправити, нарізати огірки та перець, зробити рулет за допомогою циновки та порізати на порційні шматочки. Подавати з соєвим соусом та маринованим імбиром. Це найпростіший і найдешевший рецепт суші, і що дивно, це досить смачно та поживно. Пробуйте!

«Кімбап» по-корейськи

Кімбап - це дуже популярна страва в Кореї. На вигляд і смак Кімбап дуже схожий на суші, але різниця все-таки є. По-перше, в рис не додають оцет, по-друге, у «Кімбап» ніколи не використовують сиру рибу. В іншому, вони дуже схожі на суші, тому й заслужили місце в нашому рейтингу найдешевших начинок.

Складові:

  • одна склянка круглого рису та дві склянки води;
  • 4 листи норі;
  • крабові палички близько 150 г;
  • 2 яйця;
  • зелений огірок;
  • кунжутна олія.

Рецепт досить простий. Спочатку готуємо рис, просто відварюючи його до готовності. Коли рис охолоне, додайте трохи кунжутної олії для пікантності. Далі трохи збиваємо яйця і смажимо простий тонкий омлет. Нарізаємо прямокутниками крабові палички та зелені огірки. На циновку викладаємо норі, рис, нарізані на невеликі шматочки інгредієнти, загортаємо в рулет, нарізаємо порційні шматочки. Суші по-корейськи готові. Це недорого та дуже смачно.

Роли з ікрою мойви, тріски чи мінтаю

Ще одна дешева начинка для ролів, де головним інгредієнтом є ікра вказаних видів риб, яку можна зустріти на полицях усіх супермаркетів. Це дорожче, ніж суші із зеленим огірком та перцем, але дешевше за роли з тунцем. Що знадобиться для приготування цієї страви:

  • правильно зварений рис;
  • свіжі зелені огірки;
  • ікра;
  • м'який сир – не обов'язково використати сир «філадельфія», можна взяти якісний аналог місцевого виробництва;
  • сухе листя норі (3-4 листки).

Як готувати:

  1. Проваріть рис, приготуйте та додайте до нього заправку з рисового оцту.
  2. Наріжте огірки великою соломкою.
  3. Розкладіть на циновку готовий рис, кілька огірків та ікру.

Залишиться згорнути акуратний рулетик і нарізати його на невеликі шматочки. Суші з ікрою готові. Невелика порада: оберніть бамбуковий килимок у харчову плівку і змочуйте його (і руки іноді) теплою водою з оцтом. Це значно спростить процес приготування.

Яєчні роли з м'яким вершковим сиром

Ще одна страва родом з Кореї, але зовні і за принципом приготування дуже схожа на один із різновидів японських суші. Що знадобиться для однієї порції:

  • варений рис (60-70 г), можна звичайний, без заправки;
  • м'який сир – «філадельфія» чи якісний аналог;
  • 1 огірок та 2 яйця;
  • соняшникова олія для приготування омлету;
  • васабі та соєвий соус.

Як готувати? Відваріть рис, збийте яйця, додавши трохи соєвого соусу та васабі для пікантності. Розігрійте пательню і приготуйте легкий омлет, не присмажуючи його.

Далі на омлет розкладіть варений рис, шматочки сиру та огірок, нарізаний кубиками. Поверніть омлет у рулет і поріжте на зручні для вживання шматочки. Подаються ці суші зі свіжою зеленню та різними соусами.

Роли «Темпура» з ніжним сиром та крабовими паличками

Які бюджетні начинки для суші та ролів ви знаєте? Напевно, не дуже багато. Смажені роли «Темпура» – один із бюджетних варіантів приготування гарячих суші. Рецепт досить простий, а результат – вражаючий!

Які інгредієнти вам знадобляться:

  • стандартний набір для основи;
  • як начинка – крабові палички, м'який сир;
  • як соус – звичайний майонез (можна домашнього приготування);
  • обов'язково норі;
  • також потрібно буде рослинне масло, пшеничне борошно та панірувальні сухарі.

Як готують гарячі суші «Темпуру»:

  1. Приготуйте рис для звичайних суші, використовуючи заправку з оцтом.
  2. Наріжте кубики палички і змішайте їх з 1-2 ложками майонезу.
  3. Вершковий сир покладіть у кондитерський пакет для зручнішого використання.
  4. Приготуйте кляр. Воду посоліть за смаком і поступово додавайте борошно пшеничне, постійно помішуючи її. У результаті має бути однорідна в міру густа маса.
  5. Коли всі інгредієнти будуть готові, можна розпочинати готування. На циновку розкладіть рис, начинку (палички, майонез, сир), загорніть це в рулет і поріжте його. Далі суші зануріть у кляр, потім у панірувальні сухарі та посмажте їх на сковорідці як котлети.

Незважаючи на те, що рецепт здається складним, приготувати ці суші легко. Якщо ви шукаєте бюджетні начинки для ролів, то «Темпура» – один із прийнятних варіантів. Це дешево і дуже смачно.

Запечені роли з крабовими паличками

Ще один рецепт, який порадує вас чудовим смаком та економічною доцільністю. Вам знадобиться:

  • класичний набір для приготування рису;
  • крабові палички;
  • свіжий зелений огірок (1-2 шт.);
  • м'який сир;
  • твердий сир;
  • норі.

Як готувати? Все дуже просто. На першому етапі потрібно приготувати звичайні суші з начинкою з крабових паличок та м'якого сиру. Після готові суші складіть на лист (використовуйте папір для випікання), посипте натертим твердим сиром і відправте в розігріту до 180 ° C духовку буквально на 5-7 хвилин. Дочекайтесь, поки твердий сир зверху не розплавиться. Суші готові. Подавати з соєвим соусом, маринованим імбиром та васабі.

«Гункан» суші

Ну які ще недорогі начинки для ролів ви знаєте? А як щодо курячого філе? Адже цей продукт значно дешевший, ніж лосось чи тунець. Представляємо «Гункан» суші з курячим філе, запечені у духовці. Що нам знадобиться?

Стандартний набір з рису, оцту, води, солі та цукру. Також нам знадобиться куряче філе (~200 г) та майонез. Ще норі та солодкий соус чилі. Ну і трохи олії.

Як готувати:

  1. Спочатку варіть рис та заправляєте його, як для звичайних суші та ролів.
  2. Змішуєте майонез із солодким соусом чилі.
  3. Далі наріжте філе на дрібні кубики і злегка обсмажте його на сковорідці в олії. Після додайте майонез із соусом чилі.
  4. Наріжте норі на довгі смужки завтовшки 3 см. Цими смужками потрібно обертати невеликі коржі з рису. Готові суші повинні бути схожі на невеликі кораблики, якщо це слово тут доречне.
  5. Зверху на рис викладіть філе курки.
  6. Застеліть лист фольгою або папером для випічки, складіть суші і відправте пектися. Готувати в режимі гриль не більше 4 хвилин.
  7. Готові суші подавати з соєвим соусом та васабі.

Пробуйте! Це дійсно дуже незвичайно та смачно.

«Сяке маки» з копченою сьомгою

Дісталися ми і до рецептів із копченою сьомгою. Чому «Сяке маки» із червоною рибою у нашому ТОП-10? Тому що загальна вартість страви низька за рахунок того, що в ній не використовується нічого, крім рису та власне копченої сьомги. Інгредієнтів лише три:

  • рис, виготовлений для суші;
  • копчена сьомга (40-50 г);
  • норі.

Готуються страви як звичайні суші. Низька вартість, чудовий смак. Подавати обов'язково з соєвим соусом та васабі. Якщо є маринований імбир, добре, але можна і без нього.

Трикутні «Онігірі» з простою начинкою

"Онігірі" - незвичайні суші, які більше схожі на рисові коржики зі звичною начинкою всередині. Зазвичай використовують і червону рибу, і сир «філадельфія», і авокадо. Але нам потрібна бюджетна начинка для суші, недорого та доступно. Тому замість червоної риби можна використовувати крабові палички, авокадо – огірок, а м'який сир замінити майонезом.

Звичайно, смак від подібних замін постраждає, але в межах розумних меж. Готові рисові коржики з начинкою будуть такими ж смачними та поживними.

Готують їх як і звичайні суші. Різниця лише в тому, що рис із начинкою не завертають у рулети. З рису роблять трикутні коржики, а всередину ставлять начинку. В результаті виходять така собі подібність пиріжків з начинкою.

Роли «Оселедець під шубою»

Як бонус ми хочемо розповісти про творіння наших кулінарів-винахідників – ролі «Оселедця під шубою». Так, багато справжніх цінителів японської кухні вважатимуть це за жарт (у кращому випадку), але на нашу думку – це цікава інтерпретація популярної страви, на 100% адаптованої до нашої традиційної кухні. До того ж у них досить недорога начинка для ролів.

Як це все готується? Як класична шуба, але за рецептом стандартних ролів. На циновку викладаються натертий буряк, майонез, картопля, цибуля, яйця, ще раз майонез. Потім філе оселедця як основний інгредієнт начинки, і акуратно загортаємо, після чого ріжемо на порційні шматочки.

Сподіваємося, вам сподобався наш об'ємний матеріал, присвячений найсмачнішим і найдешевшим начинкам для ролів. Спробуйте нове, експериментуйте, не бійтеся вносити свої корективи у класичні рецепти. Кулінарія - це теж творчість, все у ваших руках!

slide
Замовити доставку ролів та суші у Дніпрі
09.04.2024
Доступно, швидко, неймовірно смачно!
slide
Замовити суші та роли Дніпро
21.03.2024
Де ж замовити смачні суші? Однозначно в КОТО ☝🏻 Хвалитись особливо ми не любимо, але ось декілька фактів про нашу доставку суші, які ви повинні знати.
slide
Екзотичні роли у Дніпрі
10.03.2024
Якщо Філадельфія, Каліфорнія, Дракон та інші класичні роли вам вже надоїли і хочеться чогось новенького, то КОТО має для вас дещо особливе. Точніше цілу підбірку екзотичних, авторських ролів. Які ви знайдете лише у нас. (Так, ми не особливо скромні, зате роли круті робимо 🥰)