39:00
хвилин
Завантажуй наш застосунок
OLEUS - cоздание сайтов для бизнеса

Сир в суші: який сир краще використовувати?

23.09.2021

Уявляєте, був час, коли роли і суші не користувалися популярністю! Вони представляли собою звичайнісіньку їжу для японців. Іноді рулетики з рисом і рибою подавали в ресторанчиках для мігрантів, де відсоток населення зі сходу був високий. Але не більше того! Ніхто не замовляв собі роли на романтичний вечір, ніхто не набирав їх для посиденьок з друзями, не шукав великі сети для вечірок і корпоративів. Але чому раптом все так змінилося? Знаєте, найімовірніше в цьому винен ... СИР! Саме сир для ролів став тим великим плюшевим диваном, стрибком з якого вони почали свій переможний хід по світу.

Давайте розберемо, який сир використовують у суші. Та й взагалі розповімо, який сорт сиру використовуємо ми, а також чим його можна замінити, якщо Ви вирішили приготувати роли самостійно.

Короткий екскурс в історію ролів і суші

Варто сказати, що з початку VII століття і майже до наших днів суші їли тільки японці на своїх островах (Хонсю, Хоккайдо, Кюсю і Сікоку). Але в 1980-х роках це блюдо отримало широку популярність на Заході і в усьому світі. Саме тоді з'являються такі роли як «Філадельфія», одним з головних інгредієнтів у яких є м'який вершковий сир. Можливо, саме сир, як продукт добре знайомий людям західної цивілізації, запустив ланцюгову реакцію, завдяки якій суші користуються сьогодні великою популярністю.

Рейтинг сирів, що підходять для ролів

Який сир кладуть в суші? Ми вирішили розташувати марки сиру відповідно до того, наскільки вони підходять для цього. Найліпший варіант - це вершкові крем-сири *, і ми вибрали п'ять їх кращих видів. Давайте почнемо з самого відомого.

* Традиційний вершковий крем-сир готується із суміші молока і вершків. Як правило, має дуже ніжну кремоподібну консистенцію. На відміну від інших сирів не вимагає тривалого періоду дозрівання.

Пальма першості, якій 150 років - сир Філадельфія

Який сир потрібен для ролів? Саме цей - м'який і солодкий, з помірно вираженим смаком сир з молока і вершків. Оригінальний відтінок Філадельфії пізнаваний в будь-якій страві, і саме цей сир ми використовуємо в своїх ролах (крім однойменного ролу, це роли Подвійний Дракон, ЙоМаХо, Мегафен, і інші).

Ще один короткий екскурс в історію - як помилка в рецепті привела до світової слави

Цей сир вперше з'явився в 1872 р в США, в м Честері, штат Нью-Йорк. Він вийшов з під легкої руки американського молочника Вільяма Лоуренса. Вільям хотів приготувати аналог дорогого французького сиру Нешатель, але мабуть щось переплутав, і отримав зовсім інший продукт. Але не засмутився, а назвав на честь міста Філадельфії, який в той час був відомий їжею відмінної якості, і виклав своє дітище на прилавок. Зараз це найвідоміша і найпопулярніша марка вершкового сиру в світі.

Філадельфія - найбільш підходящий м'який сир для суші. Як вже говорили, в КотоСуші використовують тільки його. Решта сирів можуть бути теж непоганими, але це вже відступ від класики, і, правду кажучи, не зовсім те. Однак якщо Вас цікавить питання, який сир кладуть в суші в принципі, то ми продовжимо рейтинг.

Маскарпоне - з привітом із Італії

Маскарпоне (італ. Mascarpone) - класичний італійський вершковий сир. Є вихідцем з Ломбардії. Своєю консистенцією нагадує густий крем. Часто використовується для приготування кондитерських виробів, наприклад, «Тірамісу», де солодкий вершковий аромат продукту і його витончений смак є дуже доречним.

Цей сир в суші згодиться на всі 100%. Якщо Ви вирішили спробувати приготувати роли самі, а в холодильнику замість Філадельфії виявився Маскарпоне - нічого страшного, дерзайте! Щиро бажаємо Вам успіху!

Рікотта  - як вторсировина стає делікатесом

Ще один італієць, сир Рікотта, також чудово підходить для суші (але все ж не так добре, як Філадельфія). Цей сир дивний тим, що робиться з вторсировини - сироватки, яка залишається при виробництві інших сортів сиру. Рікотта має більш солодкий смак за рахунок високого вмісту лактози і низьку жирність (від 8%). Якщо Ви дбаєте про фігуру, але вершковий сир для ролів необхідний як компонент приготування улюбленої страви, то спробуйте саме цей варіант, Ви не пошкодуєте!

Hochland  - Баварія славиться не тільки пивом ...

У місті Шонгау (передгір'ї Баварських Альп) виробляють відмінний і ніжний сир, який непогано підійде для ролів. Альметте Hochland хороший тим, що його можна без зусиль знайти на полицях більшості супермаркетів. Якщо Ви думаєте, який сир покласти в суші, і побачили саме Альметте Hochland, то вважайте, що Вам пощастило - у цього сиру ніжна збита консистенція і вершковий смак натурального молока і вершків. Він не містить консервантів, а всі заводи з його виробництва побудовані в екологічно чистих місцях.

President - слово за виробниками сирів в Україні

Класичний крем-сир President виробляється в нашій країні і має всі необхідні властивості для того, щоб стати необхідним інгредієнтом для ролів. У нього щільна, але при цьому податлива структура, ніжний вершковий смак з легкою кислинкою. Який сир додають в суші при домашньому приготуванні? У більшості випадків саме цей!

За межами рейтингу

За межами рейтингу всі інші види сирів. Який сир використовують для суші, якщо нічого немає? Ви можете взяти якісний плавлений сир, такий як President Вершковий, або сирний сир, такий як Almette Jogurtowy Hochland. Але ці варіанти скоріше «на любителя» і роли, приготовані з їх додаванням, будуть вже значно відрізнятися від класики за своїми смаковими властивостями. Однак, хто знає ... можливо додавши в рол те, що до Вас ніхто не додавав, Ви впишете своє ім'я в історію. І цінителі суші в далекому-далекому майбутньому будуть згадувати Вас добрим словом. Тому вперед!

А якщо експериментувати поки що не хочеться, якщо готувати лінь, якщо є лише бажання пригостити близьких відмінною японською кухнею, то можете замовити роли у нас. Через найкоротший проміжок часу (39 хвилин) перед Вами будуть вони - дивовижно смачні і свіжі, В яких саме сир для суші Філадельфія буде відтіняти текстури ніжного лосося, рису і свіжих морепродуктів! У КотоСуші точно знають, який сир краще для суші!

slide
Які види риби використовуються у суші?
23.04.2024
Різноманіття риби, що використовуються для ролів, робить їх унікальними та дозволяє відчути багатство смаків та текстур. В цій статті ми розглянемо найпопулярніші види риби, що використовуються для приготування ролів і суші, та їх особливості.
slide
Замовити доставку ролів та суші у Дніпрі
09.04.2024
Доступно, швидко, неймовірно смачно!
slide
Замовити суші та роли Дніпро
21.03.2024
Де ж замовити смачні суші? Однозначно в КОТО ☝🏻 Хвалитись особливо ми не любимо, але ось декілька фактів про нашу доставку суші, які ви повинні знати.