39:00
хвилин
Завантажуй наш застосунок
OLEUS - cоздание сайтов для бизнеса

Користь маринованого імбиру. Як правильно споживати імбир?

05.05.2021

Рисовий коржик спік самурай.

Кого пригостити?

Самурай, самурай, кого хочеш - вибирай.

Та не забудь про імбир!

Японська кухня семимильними кроками пройшлася по всьому світу і створила собі цілу армію шанувальників. Навіть на краю цивілізації тепер можна зустріти затишний ресторанчик, який пропонує суші та роли. І завжди до них подаватимуться: класичний соєвий соус, зелений соус васабі і маринований пряний імбир, про який ми і вирішили Вам розповісти. Зараз пояснимо, як готується ця приправа, як правильно вживати її за столом, а також детально розберемо питання – імбир маринований рожевий: користь і шкода.

Чому і навіщо імбир подають до суші та ролів?

Японська кухня вважається рафінованою та точною. Жоден інгредієнт не з'являється в ній просто так. Це в повній мірі відноситься і до імбиру. Знаєте, яке у нього призначення? Спочатку шкода і користь маринованого імбиру японців не цікавили. Його завданням було «обнулити» смакові рецептори людини, щоб один смак ролу не накладався на інший. Для японців не важливий кінцевий результат – наїстися, а важливий сам процес і насолода їм.

Як правильно вживати імбир?

Найстрашніше, що можна зробити за столом – це бутерброд з суші та імбиру. За таке вас проклянуть кухарі!

Ознакою хорошого тону буде з'їдати шматочок імбиру кожен раз, коли куштуєте новий вид ролу. Якщо Ви замовите у нас сет Філадельфія XXL (він складається з ролів: Нікко, Шива, Подвійний лосось в ікрі, Кото рол, Каліфорнія в кунжуті, Біг Грін), то імбир треба буде вживати багаторазово, але не обов'язково при цьому їсти багато імбиру, досить невеликого шматочка.

За всіма правилами, перед тим, як почати смакувати суші, людина, яка сидить за столом повинна взяти шматочок імбиру паличками, занурити в соєвий соус, а потім кілька секунд потримати над тим ролом, який бажає спробувати, щоб на той постікали краплі соусу. Після цього ритуалу імбир слід відкласти вбік, і взятися за рол, а коли він закінчиться, тоді з'їсти і відкладений імбир, а потім повторити всю процедуру ще раз: взяти імбир, занурити, соєвий соус на рол, їмо рол, потім імбир (ми повторили , щоб Ви запам'ятали).

Що таке імбир і що в ньому міститься?

Ця приправа являє собою перероблені кореневища рослини, яка зветься імбир аптечний. Видова назва одразу говорить про те, що користь у маринованого імбиру явно мається. Давайте подивимось, яка саме. Відразу скажемо, перелік «корисностей» буде довгим – просто так рослину аптечною не назвуть. 
Кореневище імбиру у висушеному стані містить:

  • ефірне масло – подразнюючи нервові закінчення, воно посилює секрецію шлункового соку, секретів підшлункової залози та печії, тобто тих соків і ферментів, які виконують процес перетравлення і засвоєння їжі;
  • цинеол – цю рідину, схожу на камфору, застосовують в медицині як антисептичний та відхаркувальний засіб;
  • цитраль – в фармакології використовується як антисептик і протизапальний засіб;
  • вітаміни C, B1, B2 9 (про них говорити не будемо – і так все зрозуміло);
  • незамінні амінокислоти – це ті амінокислоти, які не можуть бути синтезовані в організмі людини;
  • гінгерол – ця речовина забезпечує пекучий смак імбиру і має знеболюючу, протизапальну, розсмоктуючу та спазмолітичну дію.

Як бачите, список корисностей імбиру для організму досить великий, але чи не втрачаються ці властивості під час його приготування? Чи буде така ж користь імбиру маринованого? Давайте тепер розповімо, як його готують.

Як готують маринований імбир + традиційний рецепт

Нарізаний тонкими скибочками молодий імбир маринують, заливаючи гарячим рисовим оцтом з додаванням цукру.

У тих, хто уявляє собі, як виглядає корінь імбиру на прилавку, і як виглядає імбир, який подається до суші, відразу постане питання, як імбир став рожевим, адже спочатку він мусить бути білим? Молодий та свіжий корінь імбиру трошки рожевіє під впливом кислоти. Існує і декілька природних способів підфарбувати цю приправу, не впливаючи на смак:

  • додаванням бурякового соку;
  • в червоному рисовому вині;
  • за допомогою винного оцту.

Несумлінні виробники можуть використовувати барвники, але такий імбир краще навіть не куштувати!

 

Класична японська рецептура приготування маринованого імбиру виглядає так:

Інгредієнти:

На 100гр імбиру знадобиться 100мл рисового оцту, 50мл води і 2,5 столових ложок цукру

Інструкції:

Імбир ріжеться тонкими пластинками вздовж волокон і на 2 хвилини кладеться в киплячу воду. Після закінчення часу вода зливається, а імбир висушується на паперовому рушнику. Рисовий оцет, вода та цукор, перемішуються, цим маринадом заливаються коріння і відправляються в прохолодне місце на 5-6 днів.

Як бачите, мінімальна температурна обробка дозволяє зберегти всі корисні речовини рослини там, де вони і були.

Як впливає ця приправа на організм?

Маринований імбир: користь і шкода для людини. Якщо видовій назві рослини є слово «аптечний», це ще означає, що вона буде корисна абсолютно всім і кожному. І не варто намагатися лікувати їм серйозні хвороби – корисні якості імбиру можна порівняти з характеристиками нашого часнику.

Офіційно медициною доведено, що він може допомогти при захворюваннях суглобів, полегшити страждання під час нападу морської хвороби. Імбир може бути корисним для підвищення апетиту і поліпшення травлення. Крім того, це гарний природний імуномодулятор, що дасть ефект в профілактиці простудних захворювань. Деяких особливо цікавить користь маринованого імбиру для чоловіків... Є думка, що він здатний підвищити лібідо і посилити чуттєвість. Спробуйте провести експеримент)))

Проте, як говорив великий Парацельс: «Ліки – отрута, але отрута – ліки. Одна лише доза перетворить ліки на отруту, і отруту на ліки...». Вживати маринований імбир слід в кількості не більше двох грамів на кілограм ваги. При цьому він буде протипоказаний тим, у кого діагностовано захворювання кишечнику та нирок. Особливо при сечокам'яній хворобі з підвищеним ризиком виникнення оксалатних каменів.

Підсумок

Ми розповіли про імбир, і тепер ви знаєте, чи є користь в маринованому імбирі. А якщо бажаєте використати цю приправу так, як традиційно використовували її в японській кулінарії, і підготувати свої смакові рецептори до того, щоб ідеально розсмакувати рол, то можете зателефонувати нам. Через 39 хвилин і роли, і імбир можуть бути у вас. Знову ж таки... не забудьте про можливе підвищення лібідо!

slide
Смажені роли: Сучасна класика японської кухні
19.08.2024
Японська кухня давно завоювала серця гурманів усього світу, і смажені роли займають особливе місце в цьому кулінарному царстві. Якщо ви ще не пробували це гастрономічне диво, то ви втрачаєте можливість насолодитися неймовірним смаком і текстурою. Смажені роли — це не тільки смачна, але й надзвичайно цікава страва, яку варто спробувати кожному.
slide
Які види риби використовуються у суші?
23.04.2024
Різноманіття риби, що використовуються для ролів, робить їх унікальними та дозволяє відчути багатство смаків та текстур. В цій статті ми розглянемо найпопулярніші види риби, що використовуються для приготування ролів і суші, та їх особливості.
slide
Замовити доставку ролів та суші у Дніпрі
09.04.2024
Доступно, швидко, неймовірно смачно!