39:00
хвилин
Завантажуй наш застосунок
OLEUS - cоздание сайтов для бизнеса

Чи можна роли на ПХ і при дієті?

20.07.2021

Суші і роли стали дуже доступними і мега популярними. Меню суші-ресторанів і кафе вражає різноманітністю. А прихильників правильного харчування (ПХ) цікавить, які роли можна на ПХ і взагалі чи можна їсти роли при схудненні. Питання насправді тільки на перший погляд звучить абсурдно, адже якщо проаналізувати склад, виявиться, що в суші і роли входять оптимальні складові.

Вибір методу схуднення

Способів схуднути є багато: від тотального голодування до операції, яка дозволить відразу ж попрощатися з десятками зайвих кілограмів. Але це крайні заходи: голодування загрожує серйозними проблемами зі здоров'ям, а після операції потрібен тривала реабілітація, тому ці методи не варто розглядати. Найбільш здорові методи схуднення:

•         дієта;

•         правильне харчування;

•         збільшені фізичні навантаження.

Давайте проаналізуємо, чи можна їсти роли при дієті.

Дієти: переваги і недоліки

Дієт на сьогоднішній день придумано стільки, що про всі неможливо розповісти. Кожна дієта заснована на якомусь одному принципі схуднення. Одні передбачають обмеження вживання жирів, інші - вуглеводів, треті, навпаки, пропонують збільшити вміст в меню білкових продуктів.

Але дієт багато, а дійсно дієвих і правильних - одиниці. Так, вони допомагають скинути вагу швидко, але, сидячи на дієті, можна впасти в крайності.

Наприклад, монодієти ... «Моно» в даному випадку означає, що протягом всієї дієти вживають якийсь один продукт (не страва, а саме продукт). Такі дієти широко відомі:

•         кефірна;

•         яблучна;

•         гречана;

•         рисова і безліч інших.

Але наскільки вони відомі, настільки ж і шкідливі. Монодієти призводять до дефіциту в організмі тих чи інших речовин, найчастіше тваринного білка. Організм, відчуваючи стрес, починає спалювати власні запаси. Чи варто говорити, що ні до чого хорошого це не призводить. Порушений обмін речовин і інші наслідки, аж до анорексії, - прямий наслідок подібних експериментів. Тоді вже не буде резону з'ясовувати, чи можна суші при схудненні.

Але ж, щоб схуднути, не потрібно обмежувати себе в розмаїтті продуктів. Голод, скоріше, ворог, ніж союзник в цьому процесі. Адже він активізує механізми запасання поживних речовин. Худнути потрібно в такому темпі, щоб організм встигав пристосуватися.

Головний принцип дієти - дефіцит калорій. Хороша дієта повинна бути низькокалорійною, але збалансованою за вітамінно-мінеральним складом, вмісту білків, жирів і вуглеводів.

Правильне харчування

У цьому сенсі правильне харчування є хорошою альтернативою дієті. Досить зменшити калорійність добового раціону на 500-600 кілокалорій, відштовхуючись від щоденних енерговитрат, щоб процес схуднення став природним і здоровим. І звичайно ж правильне харчування має на увазі дотримання ряду правил:

1.       Різноманітність раціону. Меню повинно включати різні продукти і бути смачним.

2.       Дробове харчування - 5-разове харчування з трьома основними прийомами їжі і двома перекусами. Причому більша частина калорій має припадати на першу половину дня.

3.       Переважна більшість натуральних продуктів в раціоні.

4.       Відмова від шкідливих продуктів, що містять «порожні калорії»: випічки, рафінованого цукру, рафінованих жирів.

5.       Виключення алкоголю.

6.       Підтримка водного балансу організму.

7.       Сніданок і вечеря обов'язкові.

8.       Дотримання КБЖУ.

На останньому пункті варто зупинитися докладніше.

КБЖУ - це «Чотири вершники Апокаліпсису» для схуднення: калорійність, білки, жири і вуглеводи. Прорахунок КБЖУ - ціла наука. Щоб харчування можна було називати правильним, необхідно споживати білки, жири і вуглеводи в потрібному співвідношенні. На 1 кг ваги має припадати:

•         при стандартному способі життя - 1,5 г білків, 0,8 г жирів, 2 г вуглеводів;

•         при підвищених фізичних навантаженнях - 2 г білків, 1,5 г жирів, як мінімум 4 г вуглеводів.

Дотримуючись цього принципу, можна бути впевненим, що баланс необхідних речовин в організмі підтримується. При схудненні співвідношення БЖУ може коригуватися.

Так, для зниження маси тіла жінкам рекомендується дотримуватися співвідношення - 4-2-4, для схуднення та формування м'язового рельєфу - 5-2-3. А щоб розрахувати добову калорійність для втрати ваги, необхідно масу тіла в кілограмах помножити на коефіцієнт 24. Існують калькулятори і складні формули для точного розрахунку КБЖУ.

Фізичні навантаження

Фізичні навантаження в даному випадку корисні з двох причин. З одного боку, вони допомагають прискорити витрата спожитих калорій, з іншого - перешкоджають в'ялості м'язів. Таким чином можна не тільки прискорити процес схуднення, але і поліпшити фігуру, збільшити м'язову масу.

Фізичні навантаження, як і дієта, не повинні бути виснажливими. Інтенсивні тренування також вводять організм в стрес і режим поповнення жирових запасів. В даному випадку він буде вимагати більше їжі, і протистояти цьому пориву буде вельми складно.

Суші і схуднення

Багато людей навіть не допускають думки про те, чи можна їсти суші при схудненні. Вважаючи, це блюдо фаст-фудом. Але ми-то тепер з вами знаємо, що можна їсти все, головне, дотримуватися дефіциту калорій і дотримуватися принципів правильного харчування. До того ж фаст-фуд фаст-фуду ворожнеча. У ролах, наприклад, використовують різноманітні і корисні інгредієнти:

1.       Риба, морепродукти, ікра багаті фосфором, йодом, бромом, омега 3, омега-6 містять високоякісний білок і вітаміни. Вживати ці продукти необхідно для профілактики серцево-судинних захворювань, зміцнення імунітету, підтримки нервової системи. Жирні кислоти сприяють регуляції гормонального фону, здоров'я репродуктивної системи.

2.       У водоростях норі багато макро- і мікроелементів, таких як залізо, кальцій, фосфор, а особливо йод. Ці речовини сприяють нормальній діяльності щитовидної залози, розщепленню жирів, зміцненню імунітету, нормалізації артеріального тиску.

3.       Рис при правильному приготуванні є джерелом вітамінів групи B, PP, E, магнію, селену, калію.

4.       Авокадо містить ненасичені жирні кислоти, в тому числі олеїнову кислоту, антиоксиданти, амінокислоти, безліч вітамінів і мінеральних речовин і навіть афродизіаки.

5.       В огірках багато клітковини, вітамінів A, B, C, PP, E, H, кальцію, магнію, натрію, фосфору, йоду в легкозасвоюваній формі.

Тому суші і роли в рази корисніші традиційного фаст-фуду: бургерів, картоплі фрі, піци.

В цілому, суші і роли сприяють відновленню кісткової тканини, виведення з організму токсичних речовин, підтримці вітамінно-мінерального балансу. Порції ролів малі за обсягом, але це - ситний продукт, який надовго заглушає почуття голоду.

Залишилося тільки розібратися, які роли можна на ПП.

В принципі, велика частина асортименту відповідає вимогам правильного харчування. Наприклад, наведемо калорійність порції наступних ролів:

•         Кракен - 307,4 ккал (але і вага майже 300 г);

•         Сеул - 316,8 ккал;

•         Тайчі (гострі) - 307,5 ​​ккал;

•         Філадельфія в кунжуті - 259,9 ккал;

•         Фудзіяма - 275 ккал;

•         Хошімін - 319 ккал.

А ось чи можна їсти суші на ніч? Напевно, ви і самі передчуваєте відповідь на це питання. Рекомендується дотримуватися основних принципів правильного харчування: на ніч не наїдатися. Увечері цілком можна собі дозволити кілька ролів, але вечеря повинна бути за 4-6 годин до сну.

Якщо вас цікавить, які роли можна їсти при дієті, маючи на увазі при цьому більш жорсткі обмеження, то в першу чергу для дієти підходять роли з овочами, водоростями і грибами.

Мінімальний калораж порції відзначається у наступних страв нашого меню:

•         рол з лососем і огірком - 127,2 ккал;

•         рол з сібас і цукіні - 116,4 ккал;

•         рол з вугром і ананасом - 183,3 ккал;

•         рол з шиітакі і цукіні - 145,6 ккал.

Але порції будуть маленькими - 120-130 г. Якщо хочеться більш істотного, ваш вибір:

•         Каліфорнія класік вегетаріанські - 264,5 ккал;

•         Кото рол - 270,4 ккал;

•         Крем Кокос Веган - 249,6 ккал.

До речі, дієта на суші складається за принципом дрібного харчування. З ранку - 8 шт., в обід - 6 шт., ввечері - 4 шт.

Чи можна їсти суші при дієті? - Так, але, головне, дотримуватися добової калорійності і стежити за збалансованістю складу або вмістом білків, жирів і вуглеводів. Тоді роли при схудненні не стануть перешкодою на шляху до ідеальної фігури.

Зверніть увагу, що у ролів невеликий термін зберігання. Не варто заготовлювати їх про запас і зберігати в холодильнику кілька днів. Краще вживати їх одразу ж після приготування. А якщо займатися приготуванням не хочеться або на це немає часу, радимо роли з доставкою. У вас буде великий вибір, а КБЖУ порції вже зазначено на сайті.

slide
Замовити доставку ролів та суші у Дніпрі
09.04.2024
Доступно, швидко, неймовірно смачно!
slide
Замовити суші та роли Дніпро
21.03.2024
Де ж замовити смачні суші? Однозначно в КОТО ☝🏻 Хвалитись особливо ми не любимо, але ось декілька фактів про нашу доставку суші, які ви повинні знати.
slide
Екзотичні роли у Дніпрі
10.03.2024
Якщо Філадельфія, Каліфорнія, Дракон та інші класичні роли вам вже надоїли і хочеться чогось новенького, то КОТО має для вас дещо особливе. Точніше цілу підбірку екзотичних, авторських ролів. Які ви знайдете лише у нас. (Так, ми не особливо скромні, зате роли круті робимо 🥰)