39:00
хвилин
Завантажуй наш застосунок
OLEUS - cоздание сайтов для бизнеса

Чим відрізняються суші від ролів? ДивоМУРна розповідь від КотоСуші

01.04.2021

Здр-р-растуйте! Якщо раптом ви не знаєте, чим відрізняються суші від ролів, то ми зараз все пояснимо. Суші - це більш широке поняття, а роли – це одна з різновидів суші. На наш погляд, найдивоМУРніша з них!

Історія виникнення, відмінності, різновиди

Так, ми любимо все пояснювати!

Влаштовуйтеся зручніше, садіть котиків на коліна, і готуйтеся слухати про те, яка різниця між сушами і ролами, а ми будемо розповідати. Значить, було усе так…

Історія

У VI столітті в країнах Південної Азії з'явився метод консервації риби за допомогою вареного рису. Його можна назвати прадідом сучасних варіантів ролів. До XVII століття з цього методу сформувалась страва, підозріло схожа на сучасні рисові суші. Вона складалась із вареного рису, рисового солоду, морепродуктів і овочів. У XIX столітті кухар Ехей Ханай з Токіо перестав маринувати рибу для цієї страви і почав подавати її своїм гостям сирою. Як не дивно, його клієнтам це дуже сподобалося.

Разом з японськими емігрантами ця національна страва потрапила спочатку в Америку, де його не відразу, але розсмакували, а потім в Європу. У західному світі до сирої риби ставлення було настороженим, тому більшою популярністю стали користуватися варіанти, де риба пройшла той чи інший вид обробки. Останнім витком еволюції розвитку суші стало використання роботів для виконання простих операцій. Ця мода зародилася в 80-х роках минулого століття.

А що в КотоСуші? Все, як і повинно бути – для приготуванні своїх страв ми закуповуємо слабосолені сорти червоної риби у перевірених постачальників і дійсно експлуатуємо роботів на своїй кухні. У нас вони виконують 55% операцій. Це дозволяє готувати набагато швидше і бути повністю впевненими в якості продукції.

Відмінності різних видів

Як вже сказали, кожен рол – це суші, але не кожне суші – це рол. Обивателі чомусь під терміном «суші» зазвичай розуміють шматочок рису, на який поклали слайс лососю, вугра або креветку. А під терміном «рол» – рулетик зі складною і красивою начинкою. Така ось відмінність суші від ролів. Насправді суші – це національна страва, однин з видів якої є роли.

Якщо перераховувати існуючі різновиди страви, то непрофесіонал може з розуму зійти і язик зламати – нігірідзусі, осідзусі, інарідзусі, наредзусі, макідзусі! Ми спеціалізуємося саме на останньому варіанті.

Макідзусі 巻き寿司 переводиться з японскої як «кручене суші». Представляє собою циліндр, сформований за допомогою бамбукового коврика. Класичні макідзусі покриті листом водоростей норі, який закриває рис і начинку. Макідзусі традиційно діляться на 8 шматочків.

Приклади макідзусі з нашого меню:

  • НІККО з лососю, курочки в панко, свіжого огірка і соусу Світ Чілі;
  • ТАЙЧІ, в склад якого входить смажений лосось, авокадо, сурімі «сніжний краб» і гострий соус «спайсі»;
  • ТАЙБЕЙ з тигровою креветкою в панко, лососем копченим і авокадо.

Один з популярних видів Макідзусі – це урамакі. 裏巻き – «рулет навпаки». Середнього розміру, з декількома інгредієнтами в начинці. Урамакі відрізняються від інших макідзусі тим, що рис у них знаходиться зовні. Центральна частина – це начинка, її оточує шар норі; потім йде рис і додатковий шар з ікри, кунжутного насіння або стружки лосося.

Приклади урамакі з нашого меню:

  • КАЛІФОРНІЯ – в начинку ролу входит лосось, сурімі мікс, огірок, мікс кунжуту;
  • ФІЛАДЕЛЬФІЯ – лосось, сир філадельфія, свіжий огірок;
  • ЧОРНИЙ ТИГР – тигрова креветка в панко, сир філадельфія, манго, ікра тобіко.

Тепер розумієте, чим відрізняються роли від суші? На початку матеріалу ми сказали, що вважаємо роли найкращим різновидом суші. А знаєте чому? На відміну від багатьох інших видів цієї страви, вони дозволяють проявити кулінарну фантазію. Їх начинка складається з безлічі інгредієнтів, через це робити роли – це як малювати картину яскравими фарбами.

 

Зверніть увагу, що роли у нас можна замовляти в сетах – так вигідніше, і це дає можливість спробувати відразу кілька різновидів страви. Але попередимо заздалегідь, якщо ви зробите замовлення, то думати забудете про те, яка різниця між сушами і ролами. Тому що будете занадто зайняті їх поїданням і отриманням непередаваного гастрономічного задоволення. А інакше ніяк. Мур-мур-мур! Тобто, чесно-чесно!

Відкриваємо всі секрети КотоСуші

Найголовніший наш секрет – це команда. А точніше, любов колективу до тієї справи, якою вони займаються. Далі всі секрети будуть другорядні:

·     у нас чудові постачальники інгредієнтів;

·     висока ступінь впровадження передових технологій;

·     ідеально пропрацьовані схеми приготування страв і їх доставки;

·     а ще система заохочень для постійних клієнтів (дізнатись про неї можна на сторінці «Коткоїни»).

Цього цілком достатньо, щоб робити відмінні роли і доставляти їх Вам менш ніж за 40 хвилин після надходження замовлення. Ну тепер, раз Ви в курсі всіх наших секретів, і знаєте, чим роли відрізняються від суші, доведеться Вас... це саме... нагодувати нашими дивовижними ролами!

slide
Замовити доставку ролів та суші у Дніпрі
09.04.2024
Доступно, швидко, неймовірно смачно!
slide
Замовити суші та роли Дніпро
21.03.2024
Де ж замовити смачні суші? Однозначно в КОТО ☝🏻 Хвалитись особливо ми не любимо, але ось декілька фактів про нашу доставку суші, які ви повинні знати.
slide
Екзотичні роли у Дніпрі
10.03.2024
Якщо Філадельфія, Каліфорнія, Дракон та інші класичні роли вам вже надоїли і хочеться чогось новенького, то КОТО має для вас дещо особливе. Точніше цілу підбірку екзотичних, авторських ролів. Які ви знайдете лише у нас. (Так, ми не особливо скромні, зате роли круті робимо 🥰)