39:00
хвилин
Завантажуй наш застосунок
OLEUS - cоздание сайтов для бизнеса

Боули – це справді смачно?

17.12.2021

Боули… Ще недавно їх згадка в меню викликала легкий подив. Сьогодні гурмани та поціновувачі азіатської кухні розкуштували та полюбили їх гарячими серцями. І їх справді є за що любити. Однак на планеті Земля ще залишилися люди, які не знають що таке боул, як їсти боул, і що буде, якщо вживати їх трохи більш ніж часто. Цим матеріалом ми, в міру своїх сил, спробуємо зменшити кількість таких людей, і докладно розповісти їм про боули, а також згадаємо про поке-боул – це відносно новий тренд, що набирає популярності.

 Що таке боул? Це миска!

Боул: що це? Це кругле та глибоке блюдо. Сферична форма робить чашу особливо придатною для зберігання рідин та сипких продуктів, оскільки вміст природним чином концентрується в її центрі під дією сили тяжіння. За легендою, саме з такою чашкою ходив сам Будда*.

Бувало, помедитує Будда, помедитує, і йде собі далі, вивчати, як досягти нірвани. А готувати йому ніколи. Ось люди і кидали йому в круглу миску, хто чим багатий. Хто рису насипе, хто рибу кине, хто шпинату. Так виходило багатокомпонентне блюдо з різних інгредієнтів. Зважаючи на все, досить корисне. Тому що дожив Будда Шак'ямуні до 80 років, нічим не хворіючи і перебуваючи в гарному настрої.

Оскільки Будда був особистістю у всіх сенсах примітною, багато людей прийняли не тільки те, що він говорив (так зародилася одна з основних світових релігій – буддизм), а й те, як він жив, у що одягався і чим харчувався. Боул став не лише тарілкою, а й стравою. Це було за 500 років до нашої ери. 

Як готується, його інгредієнти, смакові властивості та користь

Класичний Будда боул складається з основи та набору додаткових інгредієнтів, які визначають смак.

Як основа може використовуватися:

  • рис – спочатку є головним (національним) продуктом харчування у країнах Південно-Східної Азії та Китаї (до речі, у КотоСуші рис для ролів готують японські роботи);
  • кіноа – хлібна зернова культура, має настільки збалансований амінокислотний склад, що має підвищений попит активістів здорового харчування по всьому світу;
  • рисова (китайська) локшина - є незамінним компонентом багатьох китайських страв, на відміну від звичної нам, зовсім не містить глютену, але має підвищений вміст вітамінів групи В та Е.

Додаткових інгредієнтів у боулі може бути багато, і вони можуть бути різними. Втомимося перераховувати, але треба… У КотоСуші на вибір використовується: омлет тамаго-які, гриби шиїтаке, ананас, огірок, свіжий дайкон, едамаме, шпинат, манго авокадо, помідори черрі, арахіс обсмажений,  дайкон маринований, водорості чука, кунжутно-соєва, імбирно-соєва або медова заправка.

Головними інгредієнтами є:

  • курка теріяки – куряче філе, обсмажене у спеціальному кисло-солодкому соусі, що складається з соєвого соусу з додаванням цукру, саке та/або мирину.
  • лосось – ми використовуємо лише охолоджену рибу, що зберегла свої високі смакові властивості;
  • тофу - харчовий продукт із соєвих бобів, має нейтральний смак та дуже ніжну шовкову текстуру.

Смакові властивості боулу визначатимуться безпосередньо його складом. Але в будь-якому випадку – це завжди дуже смачна, екзотична та корисна страва!

Трохи про користь ... (шанувальники ЗОЖ стрепенулися, інші зажурилися)

Ми всі звикли до того, що якщо щось є корисним для здоров'я, то на смак воно огидне (наприклад, риб'ячий жир, всякі брокколі та листя кульбаби). Із боулом це не працює!

Завдяки різноманітності компонентів з низьким вмістом насичених жирів і трансжирів, а також нейтральній основі, ця страва ніби спеціально створена для тих, хто стежить за своїм здоров'ям, але при цьому ніколи не відмовиться від смачної їжі. Боул на сніданок? Відмінне рішення! На обід? Ще ліпше! На вечерю? Краще не буває!

Знаєте що таке боул? Це користь + відмінні смакові властиваості + естетичний вигляд. Що не кажіть, а Будда, який харчувався ними, явно володів високою ступеню мудрості!

Як правильно їсти боул?

Сьогодні культура вживання боулу – це ціла філософія. Як їсти боул? Їсти його слід повільно, смакуючи кожний компонент. Змішувати інгредієнти не рекомендується. Так вони краще засвоюються. Згідно з традицією, кожен продукт повинен зберігати свій природний смак.

Але це за класикою. Ми дійсно ставимося до цього цілком демократично. Кішкам не подобаються суворі правила! Тому Ви можете їсти боул вилкою або можете паличками. Можете запивати його чаєм, а можете обрати напої з нашого асортименту. Можете не перемішувати, а можете збовтати! Будда схвалив би. Тому що за великим рахунком, боули – це навіть не страва, а вільна концепція здорової, смачної та доступної їжі, яка не ґрунтується на жорстких правилах. Саме тому боул доречний завжди та скрізь. Офісний ланч або бізнес-зустріч, корпоратив, романтична вечеря, сніданок і обід, посиденьки з друзями - неможливо уявити такий прийом їжі, на якому він буде не до речі!

Боул і поке

Різновидом боулу можна назвати і набираючий популярності поке. Поке – це вже гавайська страва, де складові подаються так само. У поке і боулу різниця на перший погляд не велика. Основна відмінність – у ньому обов'язково має бути багато сирої риби.

Класичний варіант включає сиру рибу, цибулю, приправу з тунгу і водоростей, соєвий соус, зелену цибулю і кунжутну олію в одній тарілці. Що ще? Якщо не заглиблюватися в історію, не будувати довгих логічних ланцюжків і видавати певні міркування, то…

Боул і поке: різниця в тому, що поке - це риба сира, класичний боул - це якщо риба вже приготована. Боули придумав і їв Будда, а поке - гавайські рибалки, які надовго йшли в море.

Думаєте що вибрати, боул чи поке? Ми рекомендуємо замовити Боул гавайський з лососем та рисом. Як інгредієнти там використовуються лосось, вершковий сир філадельфія, манго, авокадо, шпинат, хіяші вакаме (водорості) імбирно-соєвий соус та мікрогрін. Або спробувати Американський боул, де компонентами будуть лосось, манго, боби едамамі, шпинат, помідори черрі, хіяші вакаме, рис, соус том ям, кунжут, насіння гарбуза та соняшника. Обидва ці боула по суті являють собою більш вишукані та смачні аналоги поке.

Якщо Ви вирішили замовити їх або щось інше з нашого меню боулів, то давайте розповімо, як ми робимо доставку.

Про доставку

Боули, сети ролів, рамени та інші страви ми привозимо на замовлення, увага ... за 39 хвилин. Додому, в офіс, до друзів – куди забажаєте. Наша доставка потребує окремої уваги. Але тут ми зауважимо, що готувати починаємо тільки після надходження замовлення, використовуємо лише еко-упаковку та тільки електротранспорт. Це одна із найпередовіших схем у всій Україні. Тим, хто хоче дізнатися про це докладніше, ми описали це на сторінці «Про доставку суші за 39 хвилин».

Підсумок

Боул і сам по собі дивовижна страва. Смачна, корисна, красива. А коли за його приготування беруться в КотоСуші, то результат стає дивовижним утричі, бо ми маємо:

  • найкращі продукти;
  • надшвидка доставка;
  • демократичні ціни.

Переконатись у цьому Ви можете зараз. Варто тільки написати нам на сайті, і кур'єр привезе чудовий боул туди, куди забажаєте!

slide
Замовити доставку ролів та суші у Дніпрі
09.04.2024
Доступно, швидко, неймовірно смачно!
slide
Замовити суші та роли Дніпро
21.03.2024
Де ж замовити смачні суші? Однозначно в КОТО ☝🏻 Хвалитись особливо ми не любимо, але ось декілька фактів про нашу доставку суші, які ви повинні знати.
slide
Екзотичні роли у Дніпрі
10.03.2024
Якщо Філадельфія, Каліфорнія, Дракон та інші класичні роли вам вже надоїли і хочеться чогось новенького, то КОТО має для вас дещо особливе. Точніше цілу підбірку екзотичних, авторських ролів. Які ви знайдете лише у нас. (Так, ми не особливо скромні, зате роли круті робимо 🥰)