39:00
хвилин
Завантажуй наш застосунок
OLEUS - cоздание сайтов для бизнеса

Суші та соєвий соус

10.06.2020

Почнемо з того, що соєвий соус існує вже більше 3000 років і його в Японії полюбили ще до того, як суші стали мейнстрімом.

Японці замочували соєві боби з обсмаженою пшеницею, змішували це все з підсоленою водою і вішали на дереві в мішках. те що з них випливало, збирали, фільтрували і розливали в пляшки.

Так так, згодні цей спосіб приготування соєвого соусу досить застарів, майже так само як застаріла пачка соди у вашій шафі, тому сучасні методики виготовлення головного соусу для суші, куди більш привабливі з будь-якої точки зору.

Тепер розібравшись з тим як соєвий соус готувати, продовжимо обговорювати правила, як цей соус вживати.

Соєвий соус для суші

Як стверджує власник мережі суші ресторанів Нобу Матсухіса, а ми погоджуючись з ним несміливо поруч киваємо головою, суші прийнято їсти вмочивши рибу в невеликій кількості соєвого соусу, дуже важливо при цьому, щоб соєвий соус потрапив тільки на рибу і тут вже не має ніякого значення з чим ваші суші, з лососем або креветками, занурюйте тільки рибу і ніколи не пийте соєвий соус в чистому вигляді, ну крім тих випадків якщо ви хочете образити суші шефа, а образливих слів не знаєте. Тоді можна прямо пити з пляшечки :)

Соєвий соус і Роли

Отже перейдемо до наших ролів. Слід сказати, що в Японії не вважається поганим тоном їсти суші і роли руками, це цілком нормальна ситуація коли суші їдять без паличок, так і смачніше і зручніше.

Самі ж роли прийнято вживати вмочивши куточок ролу в малій кількості соєвого соусу, ніколи не топіть рол в соєвому соусі, він може просто розсипатися, а ще вам буде складніше відчути всі смаки суші ролів, якщо ви відтворюючи сцену з титаніка, задієте в головних ролях шматочок ролу або суші.

Деякі суші кухарі радять покласти маленьку порцію васабі на кожен шматочок риби, а потім вмочити рол в соєвому соусі і після цього з задоволенням з'їзти шматочок ролу за один укус. Адже саме тому роли перед подачею нарізають, так як вважається, що кухар приготував начинку в суші ролі так, щоб кожен шматочок розкривав свій смак, якщо його з'їсти повністю за один укус.

Після цього заїжте шматочок ролу, невеликою кількістю імбиру, це дозволить вам очистити всі рецептори в роті і кожен наступний шматочок суші буде знову і знову розкриватися новими фарбами.

Повторюйте цей ритуал рівно стільки разів, скільки ви захочете, а ми в Котосуші обіцяємо доставити Вам суші за 39 хвилин.

slide
Замовити суші та роли Дніпро
21.03.2024
Де ж замовити смачні суші? Однозначно в КОТО ☝🏻 Хвалитись особливо ми не любимо, але ось декілька фактів про нашу доставку суші, які ви повинні знати.
slide
Екзотичні роли у Дніпрі
10.03.2024
Якщо Філадельфія, Каліфорнія, Дракон та інші класичні роли вам вже надоїли і хочеться чогось новенького, то КОТО має для вас дещо особливе. Точніше цілу підбірку екзотичних, авторських ролів. Які ви знайдете лише у нас. (Так, ми не особливо скромні, зате роли круті робимо 🥰)
slide
Топові роли на думку наших клієнтів 🔥
22.02.2024
Значить зробили ми тут невелике опитування серед клієнтів, подивились на те, які суші найчастіше замовляють і що ж ото виходить? Зробили цілу підбірку! Тому прямо зараз радимо замовити та читати, поки очікуєте доставку. Бо там така пожежа несеться…