39:00
хвилин
Завантажуй наш застосунок
OLEUS - cоздание сайтов для бизнеса

Безалкогольні і алкогольні напої до суші: чим запивати суші та роли?

04.05.2021

Поїли - тепер можна і попити. Попили - тепер можна і поїсти... Але далеко не кожен шанувальник японської кухні знає, який напій підходить до суші. У цьому матеріалі ми розповімо про те, чим можна запивати роли та суші, а також про те, чим їх запивати категорично не можна. Японська кухня сама по собі дуже цікава і самобутня, і її традиції, пов'язані з напоями, можуть здивувати не менше.

Запивати чи не запивати?

Спочатку скажемо, чи варто взагалі запивати суші. Якщо все робити правильно, то суші треба не запивати, а... заїдати. Маринованим імбиром. Він не вважається приправою – маринований імбир прийнято їсти між різними видами суші, щоб не змішувати їх смак. Імбир дозволяє смаковим рецепторам перелаштуватися і бути готовими повністю насолодитися до прийому наступного виду ролів. Однак, навіть при традиційному прийомі їжі не забороняється вживати напої.

Що цікаво, ті напої, якими запивали суші в Японії у середньовіччі, відмінно гармонують з ними і сьогодні. Отже, чим запивають суші?

Середньовіччя, самураї, та традиції

Японська кухня завжди була вкрай специфічна. І справа тут не тільки в смаку страв. У ній все визначалося строгим етикетом. Наприклад, було не прийнято брати в руки загальне блюдо, не можна наливати напої самому собі, неввічливим вважалося недоїсти рис. Ці традиції настільки щільно вкоренилися, що і сьогодні виконуються в переважній більшості закладів японського громадського харчування та під час домашніх обідів.

Чай

Як обов'язкова частина кожного прийому їжі в Японії завжди подавався зелений чай – це найкращий і правильний напій до суші. Його пили і перед, і під час, і після трапези (не кажучи вже про відомі чайні церемонії, яких налічується 6 видів).

Якщо Ви вирішили пригостити ролами своїх гостей (роли не обов'язково готувати самому, їх можна замовити у нас – це буде швидше і простіше), то варто дотримуватися правил національного східного етикету. Згідно з ним, чай подається не в чашках, а в чайнику. Процедура приготування така: порцеляновий чайник для заварювання слід ополоснути гарячою водою, помістити в нього потрібну кількість листя чаю, залити окропом, настояти 3-5 хв і подати до столу.

При наявності відповідного приводу, до суші подавали і подають алкогольні напої.

Саке

Легендарний японський саке настільки несхожий на традиційні європейські спиртні напої, що віднесення його до якої-небудь групи видів звичного алкоголю буде скрутним. Коли в VII столітті в Країні Вранішнього Сонця з'явились суші, саке там вже було – цьому напою близько 2000 років. Спочатку саке мали право виробляти імператорський двір і кілька синтоїстських храмів. Тільки в середньовіччі його почали варити в громадах. Міцність напою становить близько 18-20 градусів, перед розливом його розбавляють водою до 15 градусів, і це найбільш відповідний алкогольний напій до суші.

Якщо ви хочете почастувати своїх гостей суші, дотримуючись японських традицій, то слід знати, що за класичними канонами цей напій подають в глечику без ручок. А пити його потрібно з невеликих піал. Підігрівати саке необов'язково – його можна вживати як охолодженим до 5°C, так і нагрітим до 60°C. При цьому самому собі наливати цей напій не заведено, кожен гість наливає його сусідові, передаючи глечик по колу.

Пиво

Традиційне пиво в Японії – напій відносно молодий. Його варять на островах з 1876 року, а до цього в слабоалкогольних напоях зазвичай використовувалися рис, просо, соя, жито, горох і навіть картопля.

Традиційне вживання пива в Японії нічим не відрізняється від європейського, тому замовляючи суші під цей напій на дружні посиденьки з суші та ролами, можете вести себе як завжди. Японці зробили б так само.

Вино

З алкогольних напоїв до суші добре підходить традиційне японське сливове вино. Його можна знайти практично скрізь, і воно досить антуражно для сервірування столу в японському стилі. Якщо Ви бажаєте провести романтичний вечір, і роздумуєте, чим запивати суші, просто придбайте пляшечку такого вина, і замовте у нас один з суші-сетів. І вечір обов'язково буде чудовим!

Які сучасні напої можуть бути подані до столу разом з суші?

Сьогодні суші цілком допустимо запивати фруктовим соком, і ніякі традиції цього зробити не завадять. В асортименті Кото-Суші є соки, і, не дивлячись на те, що це не зовсім традиційний варіант, як напої до суші соки цілком підходять.

Є у нас і кілька сучасних напоїв, які орієнтовані своїми виробниками саме на азіатські ринки. Вони також можуть непогано доповнити замовлення. Давайте перерахуємо, які напої підходять до суші з тих, що є у нас.

Напій Мілкіс

Мілкіс (Milkis) – газований безалкогольний напій, який виробляється на потужностях азійської компанії «Лотте Чхільсон». Його винайшли відносно нещодавно – чотири десятиріччя тому. Отримували Мілкіс за допомогою реакції молочно-кислотного бродіння, тому він має виражений вершковий смак. У складі є фруктоза, сухе молоко, вітаміни A, C, D3. Збираєтесь замовити суші з дітьми? Обов'язково доповніть замовлення баночкою Мілкіс!

Напій Бон-Бон

Ще один не зовсім традиційний напій, який буде доречно виглядати на столі разом з ролами. Являє собою тонік, що випускається на азіатських ринках з 1981 року. У складі Бон-Бон концентрований сік зеленого винограду, кокосове желе і вітамін С. Обов'язково спробуйте, Вам точно сподобається.

Напій Кокопалм

Ще один східний гість в асортименті Кото-Суші. У складі також концентрований сік зеленого винограду і кокосове желе. Кокопалм підійде дітям, дорослим, всім тим, кого мучить спрага, а також він добрий, щоб запивати суші і роли.

Перераховані сучасні безалкогольні напої до суші цікаві тим, що не мають нудотно-солодкого смаку більшості сучасних газованих напоїв і містять в своєму складі натуральні компоненти. Хочете зробити красиву фотографію для Instagram? В одну руку візьміть паличками наш фірмовий рол, з тих, що яскравіше (наприклад, Мегафіла або Кракен) в іншу – один з перерахованих напоїв. Посмішку на обличчя, раз і готово!

Які напої не можуть бути подані до ролів та суші?

Давайте перерахуємо, які напої НЕ ТРЕБА пити, якщо у Вас на столі є роли. Список насправді невеликий:

  • європейські міцні спиртні напої (навіть найблагородніші) – вони повністю переб'ють всі смакові відчуття, і перетворять їжу в закуску;
  • червоне вино (біле допускається) – воно абсолютно не поєднується з морепродуктами, які присутні в більшості ролів;
  • квас, молоко, кава - не відповідають в першу чергу за стилем, в другу за смаком.

Якщо хочете в повній мірі насолодитись трапезою, ці напої до суші і ролів краще уникати.

Підсумок

Сподіваємося, ми розповіли все про те, які напої підходять до суші. Ви можете замовити суші у Дніпрі у нас разом із пасуючими напоями або придбати напої окремо. У будь-якому випадку, ми будемо дуже раді, якщо Ви оберете той напій, який допоможе розкритися чудовому смаку наших ролів в повній мірі!

slide
Замовити доставку ролів та суші у Дніпрі
09.04.2024
Доступно, швидко, неймовірно смачно!
slide
Замовити суші та роли Дніпро
21.03.2024
Де ж замовити смачні суші? Однозначно в КОТО ☝🏻 Хвалитись особливо ми не любимо, але ось декілька фактів про нашу доставку суші, які ви повинні знати.
slide
Екзотичні роли у Дніпрі
10.03.2024
Якщо Філадельфія, Каліфорнія, Дракон та інші класичні роли вам вже надоїли і хочеться чогось новенького, то КОТО має для вас дещо особливе. Точніше цілу підбірку екзотичних, авторських ролів. Які ви знайдете лише у нас. (Так, ми не особливо скромні, зате роли круті робимо 🥰)