39:00
хвилин
Завантажуй наш застосунок
OLEUS - cоздание сайтов для бизнеса

Як приготувати заправку для суші самостійно?

05.05.2021

Ви знаєте, як правильно їсти суші та роли? Знаєте, наприклад, про те, що чоловікам згідно з етикетом можна їх їсти прямо руками, а жінкам – ні? Або про те, що коли роли подаються з іншим соусом, то слід відмовитись від соєвого? У споживанні цього продукту є багато всяких тонкощів, а в їх приготуванні і того більше. У цьому матеріалі ми розповімо про те, як приготувати заправку для суші самостійно, щоб саморобні роли були майже такими ж смачними, як наші.

Що таке заправка для ролів і чому вона так важлива?

Заправка для ролів – це свого роду секретний інгредієнт, який надає їм характерний специфічний смак, а також не дозволяє розвалюватися під час різних маніпуляцій паличками для їжі. Рис для ролів готується без будь-яких спецій (його навіть не підсолюють при варінні), тому саме заправка надає йому всі смакові якості. Більш того, за правилами суші-етикету, роли необхідно занурювати в соєвий соус так, щоб він не потрапляв на рис, бо той самодостатній – відповідає за смакове сприйняття саме заправка.

Багато господинь і навіть господарів, спробувавши такі популярні роли як філадельфія і каліфорнія, намагалися згодом відтворити їх на своїх кухнях в домашніх умовах. Але не у всіх це виходило. Рис виходив то занадто розсипчастим, і не хотів формуватися циновкою, в нормальний рол, то виходив занадто розвареним, і заліплював всю начинку. Тоді стало ясно, що весь секрет в тому, як приготувати соус для заправки рису.

Класичний варіант заправки для рису в суші

Щоб приготувати правильний рис для суші (сумесі з японського 酢 飯, буквально - «оцтовий рис»), на 1 кг Вам знадобиться:

  • рисовий оцет Міцукан 200гр. кімнатної температури (Міцукан – це назва компанії, яка не міняла свої рецепти з 1804, що і дозволило їй стати лідером галузі, зараз багато кулінарів будь-який рисовий оцет називають міцуканом, але це не зовсім так);
  • 45гр. звичайної кухонної солі;
  • 150гр. цукру;
  • 50гр. рисового вина Мірін (дуже солодке рисове вино, яке використовується в японській кулінарії, в середньовіччі вважалося алкогольним напоєм для жінок);
  • 10гр. листа Комбу (Комбу – їстівна ламінарієва водорість);
  • 10гр. цедри лимона.

Приготування:

        в перерахованому порядку виливаємо/висипаємо всі перелічені інгредієнти в широкий посуд;

        перемішуємо до тих пір, доки цукор і сіль повністю не розчиняться, для прискорення процесу суміш можна потримати на вогні;

       коли цукор і сіль розчиняться, за допомогою ложки видаляємо все, що плаває (водорості і цедру).

Усе! Заправка готова. Вона додається до рису для класичних суші. Тільки дочекайтеся, коли він трохи охолоне. Після з'єднання заправки і готового рису все дуже акуратно і ретельно перемішується, щоб не зламати рисинки.

Здається занадто складним по використовуваним інгредієнтам? Не біда – є заправки для рису простіші. Більш того, в приготуванні ролів в домашніх умовах можна не дотримуватися канонів, особливо якщо готуєте для себе.

А якщо рисового оцту немає, а є яблучний?

Як приготувати заправку для суші з яблучного оцту? Сам рецепт не менш простий. На склянку рису Вам знадобитися (наводимо тут менше дозування всіх інгредієнтів, тому що рецепт є альтернативним):

  • 1 чайна ложка цукру;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 1 столова ложка яблучного оцту;
  • 1 столова ложка кип'яченої води.

Готується все так само, як в класичній версії. Ми б не рекомендували готувати такі суші на важливий захід або романтичну вечерю – це кращий варіант в тому випадку, якщо Вас відвідало бажання щось приготувати особисто, і швиденько з'їсти.

А якщо немає і яблучного оцту?

Наступний варіант заправки буде доречний в тому випадку, якщо Ви, наприклад, студент. Отже, як приготувати заправку для рису суші в домашніх умовах, якщо взагалі нічого немає?

На першому етапі створення кулінарного шедевру Вам доведеться піти до сусідів, і попросити в них звичайний оцет, а поки вони його розшукують, непомітно налити собі в заздалегідь приготовлену ємність трошки соєвого соусу. З того, що залишилося в особистих запасах, доведеться висипати останні крупинки солі і цукру.
Орієнтовно Вам знадобиться:

  • 6% столовий оцет - 50гр;
  • соєвий соус - 50гр;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 0,5 чайної ложки солі.

Високо дотримуватись точності пропорцій вже необов'язково. Цю заправку для рису можна назвати «І так зійде». Суміш підігрівається до повного розчинення солі та цукру, а потім остуджується до кімнатної температури і змішується з рисом. Приготовлені таким чином роли краще їсти одному і в темряві.

А якщо казати серйозно, то суші та роли – це страва традиційної японської кухні, і використання продуктів високої якості – її характерна особливість. Тому всі варіанти, крім першого, варто вважати вільними варіаціями на тему. Це як готувати борщ, з ананасом замість червоного буряка.

Хочете спробувати справжні роли, де рис і заправка приготовлені ідеально? Тоді не треба думати про те, як приготувати рисову заправку для суші самому, треба просто звернутися до КотоСуші!

Як готують рис і заправку у нас?

А Ви знаєте... Відкриємо зараз жахххливу таємницю... Ми навіть не замислюємося про те, як приготувати заправку для суші з рисового оцту. Знаєте чому? Тому що рис до етапу готової маси у нас готують роботи!

Так Так! Ми серйозно. Наш надшвидкий час приготування ролу (15 хвилин від надходження дзвінка!) досягається використанням передових роботів «Suzumo», які раз за разом варять ідеальний рис та швидко-швидко нарізають роли на частини, виконуючи більше половини праці на кухні. Це дозволяє дотримуватися самої педантично-перфекціонічної точності в кожному рецепті, а наші роли виходять не тільки найшвидшими в Дніпрі (від дзвінка до прибуття кур'єра проходить всього 39 хвилин), але і найсмачнішими!

Мабуть не вірите? А спробуйте перевірити! Наші менеджери готові прийняти дзвінок, в фоторецепторах роботів блищить спортивний азарт, а кур'єр перебуває на стартовій позиції! Як приготувати рисову заправку для суші, щоб вона була ідеальною і вже зараз? Телефонуйте!

slide
Замовити суші та роли Дніпро
21.03.2024
Де ж замовити смачні суші? Однозначно в КОТО ☝🏻 Хвалитись особливо ми не любимо, але ось декілька фактів про нашу доставку суші, які ви повинні знати.
slide
Екзотичні роли у Дніпрі
10.03.2024
Якщо Філадельфія, Каліфорнія, Дракон та інші класичні роли вам вже надоїли і хочеться чогось новенького, то КОТО має для вас дещо особливе. Точніше цілу підбірку екзотичних, авторських ролів. Які ви знайдете лише у нас. (Так, ми не особливо скромні, зате роли круті робимо 🥰)
slide
Топові роли на думку наших клієнтів 🔥
22.02.2024
Значить зробили ми тут невелике опитування серед клієнтів, подивились на те, які суші найчастіше замовляють і що ж ото виходить? Зробили цілу підбірку! Тому прямо зараз радимо замовити та читати, поки очікуєте доставку. Бо там така пожежа несеться…