39:00
хвилин
Завантажуй наш застосунок
OLEUS - cоздание сайтов для бизнеса

Як правильно та швидко крутити роли в домашніх умовах?

30.10.2021

Популярність японської кухні така велика, що Ваших знайомих, які не куштували її страви, можна перерахувати на пальцях. Самі подумайте, зараз можна зробити один дзвінок, і вже за 40 хвилин чудові роли будуть на Вашому столі. Однак, де було б людство, якби ми не прагнули все помацати і спробувати зробити самостійно? Ось і Ви напевно прийшли сюди, щоб дізнатися, як правильно крутити роли, щоб не залежати від суші-кафе, ресторанів японської кухні та сервісів доставки. Ну давайте спробуємо!

Загальні принципи та порядок дій

Насправді готувати роли нескладно. Для цього Вам навіть не буде потрібно великого набору продуктів. Японська кухня досить мінімалістична, і за її канонами все має бути свіжим, а з-за столу треба виходити легко і бадьоренько, а не поплескуючи себе по животу, що помітно збільшився.

Що з набору продуктів?

Як крутити роли, щоб не витрачати нерви? Треба добре підготуватись!

Отже, що нам знадобиться:

  • рис – круглозерний, непропарений, найвищої якості (докладніше дізнатися про нього Ви зможете, прочитавши наш матеріал «Як приготувати ідеальний рис для ролів?»);
  • заправка для рису – зазвичай готується з рисового оцту, рисового вина, цукру та солі (про неї ми розповіли у статті «Як приготувати заправку для суші самостійно?»);
  • листи водорості норі – вони схожі на листочки зеленого паперу та продаються у будь-якому супермаркеті;
  • начинка за бажанням – лосось, авокадо, вершковий солодкий сир, креветки, тунець, вугор (залежить від виду ролів, які Ви захочете створити в гострому нападі натхнення).

Як інструментарій буде потрібно циновка, харчова плівка і гострий ніж. Увага! Він має бути реально гострим. Можна взяти великий канцелярський. Додатково можете прихопити одноразові поліетиленові рукавички і перед тим, як крутити роли, подивитися на фото нашої готової продукції (для розуміння того, що має вийти в результаті).

Ексклюзивчик з приготування

Про те, як крутити роли вдома можна розповідати дуже довго. Ми проведемо короткий та спрощений курс молодого суші-кухаря. Після його прочитання Ви зробите якісний рол!

Почнемо з найпростішого. Ви відварюєте рис і проливаєте його заправкою, щоб вона просочила його рівномірно. Стіл застилаєте скатертиною, що швидко миється, ніжно укладаєте циновку, поруч ставите миску з водою. Попередній етап пройдено! Можна розпочинати справжню справу.

І-і-і-і... На старт! Увага! Стоп!

Тут важливий гарний настрій! Тому вмикаємо хорошу музику. Трек Thomas Mraz – Rolling Stoner ідеально підійде.

 Під слова:

«Перекоти-поле, я як перекоти-поле

Я верчусь як роли, роли "Каліфорнія"

Я хотів би знати звідки вітер дме в мої кучері,

Але я знову обганяю, обганяю ці будні…»

Розуміння того, як крутити роли в домашніх умовах, прийде швидше, а якість роботи буде вищою.

Ось тепер справді час на старт!

На циновку укладаємо харчову плівку, а зверху розрізаний навпіл лист норі* глянсовою стороною вниз. Лист повинен лежати до вас довгою стороною. Змочуємо пальці у чашці з водою і починаємо на водорості укладати рис. Ідеальний у товщину шар – три зернятки. Зверніть увагу на краї - рис повинен закінчуватися впритул там, де закінчується водорість, але з протилежного від Вас довгого боку він повинен не доходити до краю водорості приблизно на 1,5 сантиметри. Це щоб край склеївся.

*Можна взяти і цілий лист норі, але маленькі роли для початківця буде зробити простіше - вони краще тримають форму.

Рівно посередині викладеного рису починаємо викладати начинку. Найкраще всі інгредієнти нарізати соломкою, тоді це буде досить просто. Скільки начинки класти? Ви бачили роли до цього? Уявіть собі, скільки місця в центрі рису займає начинка і викладіть таку смужку. Вийшло? Тепер потрібно пробувати скрутити цей рол!

О роли, як крутити вас?

Який каркас у вас?

Спочатку проведіть злегка вологим пальцем далекого краю водорості. Далі беремо за ближній до себе краєчок циновки великими та вказівними пальцями двох рук, рештою притримуємо начинку (усі, які зможуть дотягнутися), і акуратним чином згортаємо рол. Необхідно зробити так, щоб далекий край норі, вільний від рису, спрацював як замок, прилипнувши до вивороту ближнього від Вас краю. Підсумком маніпуляцій має стати "ковбаска", де зовнішній шар - це норі, далі всередині йде рис, а в центрі розташовується начинка. З першого разу може не вийти, а ось з третього обов'язково! Для полегшення сприйняття ось вам відео, як крутити роли:

Краї "ковбаски" акуратно підрізаються ножем, а сама вона ділиться на 6 рівних частин. Рол готовий. Вас можна привітати. Вийшло рівно та акуратно? Вас можна привітати подвійно! Але це був найпростіший варіант. Якщо в якості начинки Ви використовували лосось і огірок, то у Вас повинен був вийти ось такий рол.

Вища школа майстерності – зворотні роли

Якщо зі звичайними ролами не виникає проблем, настав час переходити до виробів складніше. Їхнє приготування підніме Ваш рейтинг, збільшить удачу та кхм-кхм… коротше, посприяє! Які роли у нас вважаються найпопулярнішими? Ймовірно, це Філадельфія. Якщо Ви звернете увагу на цей рол, то побачите, що начинка тут розташована зовні. Який фокусник зміг таке зробити?

Давайте пояснимо, як крутити роли філадельфія та їм подібні «зворотні» роли.

На першому етапі все як завжди – варимо рис, робимо заправку, готуємо начинку (для простого варіанта філадельфії – це лосось, однойменний вершковий сир та свіжий огірок). Загортаємо циновку в харчову плівку, лист норі ділимо навпіл, кладемо на циновку шорсткою стороною вгору, і так само, як у попередньому варіанті заповнюємо шар рису. Але! Якщо в минулому варіанті порожній на 1-2 см край був далеким від Вас, то тепер не заповнюємо ближній край, залишаючи видиму смужку водорості.

Далі, увага! Перевертаємо лист з рисом, як млинець на сковорідці. Щоб водорість тепер виявилася зверху, а рис знизу, і починаємо викладати начинку. Чайною ложечкою формуємо смугу вершкового сиру (це зручно робити тильною стороною ложки), прямо на неї кладемо нарізаний соломкою огірочок. Далі формуємо рол, як у звичайному варіанті. Після прокатки циновкою у Вас має вийти рисова ковбаска з начинкою всередині. На цю ковбасу необхідно викласти шматочки лосося, щоб вони покривали її зверху не менше ніж на третину, як дах. Знову притискаєте все це господарство циновкою, після чого можете нарізати рол на стандартні 6 частин. Готово!

Ймовірно, все вийшло криво. Щоб зрозуміти на практиці, як крутити рол філадельфія, і як крутити інші роли, рисом назовні, доведеться потренуватися!

Відповіді на часті запитання від тих, хто не може сидіти без діла

Як крутити роли без килимка?

Можна обернути харчовою плівкою рушник або килимок для миші, а за наявності спритних пальчиків обійтися взагалі без усього, і скрутити рол одразу у водорості. Але якщо Ви думаєте про те, як крутити роли без циновки, подумайте і про те, де купити циновку для ролів. Так буде продуктивніше!

Як крутити роли без норі?

Замість норі можна використовувати тонко розрізаний по спіралі огірок, попередньо очищений від шкірки або рисовий папір. Можна спробувати сформувати рол без норі, закочувавши начинку в рис. Але все це не найкращі варіанти, і не зовсім роли. Все ж таки норі надає саме той смак, який має бути.

Як швидко крутити роли?

Щоб швидко зробити роли необхідно просто… мати належний досвід! Без цього Ви поспіхом зробите все так неакуратно, що самі сміятиметеся над своїми творіннями. Роли люблять вдумливість, а не швидкість.

Що зрештою?

Ви вперше спробували зробити роли? А тепер подивіться на свою кухню та на себе самого. Ймовірно, стіл весь у начинці, Ваші руки липкі, а рис видніється звідусіль?

Набуття нових навичок – це чудово! Але чи варто так морочитися? Вишукувати відео, як правильно крутити роли (а це, так би мовити, дві великі різниці), бігати по магазинах, а потім мити кухню. Якщо можна зробити простіше. Як? Просто зв'яжіться з нами, і за 39 хвилин на Вашому столі лежатимуть чудові, приготовлені руками професійного суші-кухаря роли. І не треба буде думати про те, який край водорості залишати вільним від рису, і чи не було багато начинки, раз Норі порвалися в найвідповідальніший момент, а рол вийшов схожим на зеленого удава, що лопнув від переїдання.

Навіть якщо Ви твердо вирішили приготувати цю страву, і вже готові до цього морально, все одно можете зателефонувати нам, щоб отримати у своє розпорядження еталон, на який варто рівнятися! Ми чекаємо на Ваш дзвінок!

slide
Замовити суші та роли Дніпро
21.03.2024
Де ж замовити смачні суші? Однозначно в КОТО ☝🏻 Хвалитись особливо ми не любимо, але ось декілька фактів про нашу доставку суші, які ви повинні знати.
slide
Екзотичні роли у Дніпрі
10.03.2024
Якщо Філадельфія, Каліфорнія, Дракон та інші класичні роли вам вже надоїли і хочеться чогось новенького, то КОТО має для вас дещо особливе. Точніше цілу підбірку екзотичних, авторських ролів. Які ви знайдете лише у нас. (Так, ми не особливо скромні, зате роли круті робимо 🥰)
slide
Топові роли на думку наших клієнтів 🔥
22.02.2024
Значить зробили ми тут невелике опитування серед клієнтів, подивились на те, які суші найчастіше замовляють і що ж ото виходить? Зробили цілу підбірку! Тому прямо зараз радимо замовити та читати, поки очікуєте доставку. Бо там така пожежа несеться…