39:00
хвилин
Завантажуй наш застосунок
OLEUS - cоздание сайтов для бизнеса

Що таке макі роли і де їх замовити?

26.10.2021

Хосомакі! Футомакі! Урамакі! Якісуші! Що ?! Думаєте, ми з’їхали з глузду і бурмочемо якусь нісенітницю? Та ні, просто перераховуємо види суші. Запевняємо, всі вони варті докладної розповіді про себе. Тому ми представляємо цей ексклюзивний енциклопедичний матеріал, щоб Ви після його прочитання могли орієнтуватися в світі ролів і суші, як риба в воді. Основний акцент давайте зробимо на найпопулярніший вид блюда - макі роли.

Що таке макі роли?

Видів суші існує безліч. Деякі з них настільки екзотичні, що для середньостатистичного європейця здадуться огидними. Наприклад, наредзусі. Це коли випотрошену рибу набивають сіллю і притискають каменем, залишаючи в такому положенні терміном до місяця. Потім тушку промивають від солі, перекладають рисом і укладають в бочку, а каламутну воду, що періодично з'являється на поверхні, зливають (це трохи схоже на звичну квашену капусту, тільки замість неї риба з рисом). Через шість місяців наредзусі можна вживати в їжу. Відразу скажемо, таке собі частування! На любителя.

А ось які суші сподобаються абсолютно всім? Напевно, це «макідзусі» (巻 き 寿司: буквально кручені суші) або макі суші - синонім всім відомих ролів. Саме вони будуть доречні на суворому корпоративі, веселій вечірці друзів, бізнес-ланчі і на вечірньому побаченні, що плавно перетікає в сніданок.

Отже, маки суші = роли. Які вони бувають?

Ми розібралися, що маки суші - це всіма улюблені роли. Тепер давайте розповімо трохи про їх різновиди.

Роли макі бувають ось такими:

  • футомакі - роли, згорнуті з цілого квадратика водорості норі таким чином, щоб вона виявилася зовні, а рис всередині, начинку складають 3-4 інгредієнта (прикладом футомакі можуть послужити наші роли Тайчі і Фудзіяма);
  • хосомакі - роли розміром менше, ніж футомакі майже в два рази, їх згортають з половинки листа норі (прикладами можуть служити Роли з вугром і ананасом, Ролл з тигровими креветками, Ролл з сібас і цукіні);
  • урамакі - один з найпопулярніших видів ролів, який відрізняється від інших тим, що водорість норі у нього знаходиться під шаром рису, через це виходять «роли навиворіт» (до них відносяться популярна Філадельфія, авторський Кото-рол, і злегка божевільний червоний Тигр).

Всі перераховані роли є бездоганно популярними, і даємо 99%, що найпопулярніші в світі суші можна віднести до одного з трьох перерахованих щойно видів.

Про ті інгредієнти, які використовуються в макі

Як казав один американський бізнесмен (Уоррен Баффет) - краще бути впевненим в хорошому результаті, ніж сподіватися на відмінний. Для бізнесу ця цитата дуже підходить, а ось макі роли це взагалі не потерплять! Тут все повинно бути відмінним - свіжим, соковитим, смачним і красивим. Навіть не так! Свіжим! Соковитим! Смачним! Красивим!

Якщо говорити серйозно, то роли макі вимогливі до продуктів. Справа в тому, що рис, заправка для нього і начинка формують не тільки смак, але також текстуру і колір. Тому авокадо має бути маслянистим, ікра - зернистою, лосось - атлантичним! По іншому ніяк.

Найпопулярніші макі

Ми докладно постаралися розповісти про те, що таке макі суші. Тепер розповімо про найпопулярніші їх види.

Роли сяке макі - настільки популярний тип, що кожен суші-шеф намагався привнести в них щось своє. Це тривало так довго і так інтенсивно, що тепер під цим терміном можуть потрапляти різні варіанти. Однак як би там не було, якщо перекладати дослівно, то сяке - це лосось, а макі - це рол. Тобто рол сяке макі - це макі рол з лососем. Само собою, до лосося можна додати щось ще. У КотоСуші цю категорію закривають бюджетні Роли з лососем і огірком, а також вельми снобістські і химерні роли Подвійний лосось в ікрі.

Роли унагі макі - їх рецепт теж свого часу став настільки популярний, що використовувався всіма без вийнятку. Але якщо знову звернутися до перекладача, то ми побачимо, що макі позначає рол, а унагі - вугор. Тобто, унагі макі - це роли з вугром, і КотоСуші люблять УнагіМакі. У нашому меню до унагі макі можна віднести вже згадані Роли з вугром і ананасом, а також роли Хрусткий вугор з лососем. Втім, останні можна назвати «Роли унагі-сяке-макі». Ось такі ось двоповерхові варіанти!

Чи можна приготувати макі самостійно?

Спеціально для тих господинь і господарів, чиї руки не для нудьги (хм ... прозвучало трошки вульгарно) ми можемо сказати, що макі можна зробити самостійно. Для цього Вам потрібно відносно невеликий набір продуктів.

Ось без чого не можна обійтися:

  • круглозерний непропаренний вищої якості рис;
  • листи водорості норі за кількістю необхідних ролів;
  • інгредієнти для начинки - зазвичай це лосось, креветки, вершковий сир, авокадо, ікра Тобіко і ін.

Те, що повинно відбуватися далі, і в якому порядку, ми докладно описували в матеріалі «Як правильно і швидко крутити роли в домашніх умовах?» Тут розповімо лише загальні положення процесу, як зробити макі суші.

Інструкція для самостійного приготування

На рогожу для скручування ролів укладаєте лист норі, по ньому рівномірно розподіляєте шар рису в 3-4 зернятка товщиною. Далі укладаєте начинку. Це необхідно зробити вузькою смужкою по центру килима з рису і норі, після цього скручуєте рол. В результаті всіх маніпуляцій у Вас повинна вийти зелена ковбаска, розрізавши яку на 6-8 частин, ви отримаєте повноцінний макі рол.

У тестовому варіанті це звучить досить просто, але підсумком буде біганина по супермаркетам в пошуках потрібних інгредієнтів, а також забруднена по саму стелю кухня. Так станеться в тому числі тому, що Ви будете забувати перед кожною дією занурювати пальці в миску з підкисленою холодною водою, а значить, до них рис буде прилипати точно також, як дешева іриска до зубів.

Як пригоститися ролами макі так, щоб це не принесло ніяких проблем і розладів? Все просто - телефонуйте нам!

Про те, як в КотоСуші роблять макі суші!

Ми пишаємося всього лише трьома речами - нашою високотехнологічної кухнею, надшвидкою доставкою і нашими вкрай демократичними цінами (а також трошки пишаємося різноманітністю меню, тому що крім ролів у нас є рамени, боули + ексклюзивний «конструктор», а також традиційні снеки японської кухні ).

Той, хто забажає спробувати справжні роли макі, може просто написати або зателефонувати нам. І через 39 хвилин він буде тримати в руках упаковку свіжих, чудових і незрівнянних ролів від КотоСуші. Саме у нас найшвидша в Україні суші макі доставка і ідеальні за своїми органолептичними характеристиками роли (бо приготуванням рису на кухні займаються роботи, а все інше довершують вузькоспеціалізовані кухарі).

Отже, хочете дізнатися, що таке справжні маки суші не з цього тексту, а на реальному прикладі? Дзвоніть одразу ж. Ми готові!

slide
Замовити доставку ролів та суші у Дніпрі
09.04.2024
Доступно, швидко, неймовірно смачно!
slide
Замовити суші та роли Дніпро
21.03.2024
Де ж замовити смачні суші? Однозначно в КОТО ☝🏻 Хвалитись особливо ми не любимо, але ось декілька фактів про нашу доставку суші, які ви повинні знати.
slide
Екзотичні роли у Дніпрі
10.03.2024
Якщо Філадельфія, Каліфорнія, Дракон та інші класичні роли вам вже надоїли і хочеться чогось новенького, то КОТО має для вас дещо особливе. Точніше цілу підбірку екзотичних, авторських ролів. Які ви знайдете лише у нас. (Так, ми не особливо скромні, зате роли круті робимо 🥰)